Arsa ihalesinde büyük arbede!

Arsa ihalesinde büyük arbede!

İhaleye mahalle dışından katılanların olduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

Antalya'da Ermenek Mahallesi'ndeki mülkiyet kargaşasını gidermek için Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan 7. ihalede, katılımcılarla polis ve zabıta görevlileri arasında arbede yaşandı.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya’nın Ermenek Mahallesi’nde bazı arsaları, arazi ve parselleri çeşitli turlar halinde, her turda çok sayıda ihale olacak şekilde açık teklif usulüyle satışa çıkardı. Bugün gerçekleşen yedinci tur ihalesinde, 110 arsanın ihalesi için sabah erken saatlerinde Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Merkezi önüne gelen mahalleliler uzun kuyruklar oluşturdu. Üzerinde gecekondu, bahçe, sera ve az sayıda ticari alan bulunan arazilerin ihalesinde arbede yaşandı. Ermenek sakini vatandaşlar, arazi için ihaleye dışarıdan giren vatandaşlar olduğunu iddia ederek zabıta ekiplerine ve polise tepki gösterdi. İhale güvenliğini sağlayan çevik kuvvetin müdahalesiyle arbede sona erdi.

Ermenek Mahalle Muhtarı Hüseyin Elmalı, “Mahallemde 40 sene vatandaşlarımın evi bucağı, bu vatandaşları nasıl sokağa atacağız. Toprak namustur. Bu durumu siyasi partilere ve Cumhurbaşkanımızdan bu konuda yardım istiyorum. Vatandaş çok eziyet çekiyor. Bu eziyetin bir an evvel çözülmesini istiyorum. Parası olan içeri alınıyorsa, parası olmayan dışarı atılmasına gerek yok. Ben sokakta mı yatacağım, vatandaşı sokakta mı yatıracağım. Benim tek isteğim bu duruma bir çare bulunması. 40 sene adam evinde parası olan geliyor, garibanın evine toprağına göz dikiyor. Biz nasıl Suriye’den gelen vatandaşı kabul ediyorsak, Ermenek Mahallesi’ni Antalya’ya sığdıramayacak mıyız? Sığdıramıyorlarsa hepimiz göçüp gidelim. Başka yapacak bir şey yok” dedi.

 Mahalle sakini İrfan Koçaş ise, “Ben özellikle beyan etmek istiyorum, benim yaşım 47. 50 senedir bu vatandaşlar burada. Kendi mülkiyetlerinin kendilerine verilmesini istiyorum” diye konuştu.