'Askıda elbise' ile yardıma muhtaçlara ulaştırıyorlar

'Askıda elbise' ile yardıma muhtaçlara ulaştırıyorlar

Diyarbakır’da sosyal medya üzerinden tanışan 4 kişi, maddi durumu yetersiz fakir aliler için askıda elbise kampanyası başlattı. Sosyal medyanın da gücünü arkalarına alan gençler, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen elbiseleri her hafta farklı bir mahallede askıya asıp ihtiyaç sahiplerinin almalarını sağlıyor.

Diyarbakır’da, asıl mesleği kaynakçılık olan Ahmet Eliçin, soğuk havaların başlamasının ardından maddi durumu yetersiz ailelerin ve dışarıda bulunan çocukların üşüdüğünü gördü. Maddi imkanı olmadığı için elinden bir şey gelmeyen Ahmet Eliçin’in aklına sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatmak geldi.

4 arkadaşı ile Facebook üzerinden bir grup kuran Eliçin, askıda elbise kampanyasını hayata geçirdi. Sosyal medya üzerinden Türkiye’ye ulaşan gençlere, farklı illerden elbiseler gelmeye başladı. Eliçin ve arkadaşları, kendilerine gelen elbiseleri, her hafta farklı bir parkta, ağaçlara bağladıkları iplere asarak vatandaşların almalarını sağlıyor.

Yaptıkları proje ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Eliçin, mesleğinin sarı kaynakçılık olduğunu söyledi.

İstanbul’da buna benzer bir proje ile karşılaştığını belirten Eliçin, “Bende etkilendim, ayrıca dışarda üşüyen çocukları görünce aklıma sosyal medya üzerinden bir grup açma fikri geldi. Bunu arkadaşlarımla paylaştım, onlar da destek vereceklerini söylediler ve bu projeyi hayata geçirdik. Daha önce Sur ilçesinde yaptık, bugün de Koşuyolu parkında gerçekleştiriyoruz bu etkinliği. Toplam 4 arkadaşız ve haftada bir bu etkinliği gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gelen kıyafete bağlı aslında, kıyafetler ne zaman birikirse o gün elbiseleri yardıma muhtaç ailelere ulaştırıyoruz. Bunu sosyal medya üzerinden başlattık. Bize destek olacağını belirten çok fazla mesaj geldi. Ankara, İzmir, Antalya, Kocaeli’nden yardım kolileri geldi. Gelen kıyafetleri, parklarda ağaçlara asıyoruz ve özellikle mağdur ailelerin yararlanmasını istiyoruz. Kıyafet geldiği müddetçe biz de bu yardımı yapmaya devam edeceğiz. İleriki süreçlerde daha farklı çalışmalar düşünüyoruz. Salı günü, Tekirdağ’dan bir öğretmen bize ulaştı. O da bize kırtasiye malzemelerini gönderecek, onu da Sur ilçesindeki öğrencilere dağıtacağız” dedi.

Kampanyaya destek veren lise öğrencisi Şahre Akıncı, kampanyaya arkadaşlarının çağrısı ile katıldığını söyledi. Akıncı, “Köy okulları kampanyasından çok etkilenmiştim. Burada da böyle bir kampanya yapmak istedik. Bölgede yoksul çok fazla insanımız var, onların da bu projeden yararlanması için bu kampanyaya katkıda bulunuyorum. Kadınların yararlanabilmesi için daha fazla kadın elbisesi getirmeye çalıştım, çocuk elbisesi getirmeye çalıştım. Arkadaşlarımın böyle bir şey yapmaları beni çok mutlu etti” diye konuştu.

Proje ekibinde bulunan Hevidar Bozkuş da, kampanyanın iki ay önce başladığını ve büyük beğeni aldığını kaydetti. Bozkuş, “Daha çok yardıma muhtaç ailelerin havaların soğuması ile dışarıda üşüdüğünü görünce, vicdanen çok rahatsız olduk ve bu kampanyayı hayata geçirdik. Sosyal medyada da bir sayfa açtık ve oradan da eşyaları toplamaya başladık. İlk kıyafetler, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Antalya’dan oldu. İki defa Sur’da bir kere de Sümerpark’ta oldu. Bu bizim dördüncü parkımız. Farklı yerlerden yardımlar geliyor, geldikçe elbiseleri askıya asmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İhtiyacı olduğu için askıdan kendisine ve gelinine elbise seçen Ayşe Ernekon ise, eşinin hasta olduğunu, oğlunun da hapiste olduğunu dile getirerek yardıma muhtaç olduklarını ifade etti. Ernekon, kampanyanın çok güzel olduğunu vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.