Atatürk Havalimanı’nda jet düştü!

Atatürk Havalimanı’nda jet düştü!

Atatürk Havalimanı’nda kaza yapan TC-KON tescilli özel jetin acil iniş yaptığı sırada pistten çıktığı ve daha sonra alev aldığı bildirildi… Havalimanı trafiğe kapatıldı.

TC-KON tescilli özel jet Atatürk Havalimanında iniş sırasında düştü, Atatürk Havalimanı trafiğe kapatıldı. Özel jet pistten çıkarak yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerince yangına müdahale ediliyor.

Kaza sonrası İstanbul üzerinde yoğunluk yaşanıyor...

İNİŞ TAKIMLARI AÇILMADI

Edinilen ilk bilgiye göre daha önce Sanko Holding’e ait olan özel jetin iniş takımlarının açılmadığı için düştüğü belirtiliyor. Kırgız bir iş adamına ait olduğu öğrenilen uçağın mürettebatının tamamının Türk olduğu bildirildi.

Düşen uçağın, Atatürk Havalimanı 3-5 pistinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için kalkış yaptığı, havalandıktan sonra kaptan pilotun, kuleye iniş takımlarında arıza olduğunu söylediği, bunun üzerine kulenin kaptan pilota acil iniş isteyip istemediğini sorduğu, kaptan pilotun önce acil iniş istemediği, Atatürk Havalimanı’na 2 mil kala yardım çağrısı yaptığı, uçağın inmeye çalıştığı sırada da piste vurarak kaza yaptığı öğrenildi.

Kaza yapan jetten 2 pilot, 1 hostes, 1 yolcu olmak üzere 4 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.

KAZA SONRASI UYARI

Kazanın ardından THY Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada, uçuşların tek pist olarak devam ettiğini belirterek, olası tehirler için yolcuların THY’nin web sitesinden uçuşlarını takip etmeleri uyarısında bulundu.

PİLOT ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI

Olayda jetteki 4 kişinin yaralandığı öğrenildi. Kaptan pilotun ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

4 KİŞİ YARALANDI

Olayda jetteki 4 kişinin yaralandığı öğrenildi.