Ayşe Deniz Karacagil'in annesi babası serbest bırakıldı

Ayşe Deniz Karacagil'in annesi babası serbest bırakıldı

PYD'ye katıldıktan sonra Rakka'da öldürülen Ayşe Deniz Karacagil'in Kobani'de yapılan cenaze törenine katıldıktan sonra geldikleri Sabiha Gökçen Havalimanı'nda “Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınan babası Ömer Karacagil ve annesi Nuray Erçağan, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldılar. 

Gezi eylemleri sırasında taktığı kırmızı fuları ile gündeme gelen Ayşe Deniz Karacagil'in Kobani'de yapılan cenaze törenine katılmak için 13 Haziran günü Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen babası Ömer Karacagil ile annesi Nuray Erçağan, bu sabah saatlerinde Beyrut'tan Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan haklarında yakalama kararı bulunan Ömer Karacagil ile Nuray Erçağan, pasaport kontrolü noktasında polis tarafından gözaltına alındılar.

Bir süre havalimanının polis merkezinde tutulan Karacagil ve Erçağan, öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirildiler.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDILAR

SEGBİS sistemi ile sorguları yapan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Karacagil ve Erçağan'ı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Antalya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de yine SEGBİS sistemi ile sorguladığı Karacagil ve Erçağan'ı adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Şüpheliler, ayda iki kez ikametgahlarına en yakın karakola giderek imza atacak.