Babasına bomba gönderen evlat suçu kutuya attı

Babasına bomba gönderen evlat suçu kutuya attı

Maltepe’de babasına ait iş yerine bombalı paket göndererek, babası ve 2 kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 61 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Alican Kurdaş’ın davası görüldü. Sanık Alican Kurdaş, “Benim yapmış olduğum bomba parça tesirli değildi. Bombayı sadece ses bombası olarak yaptım. İçine koyduğum kutu parça tesiri yaptı” dedi.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre İstanbul Maltepe'de babası Osman Kurdaş'a ait işyerine bombalı paket göndererek, babası ve 2 kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle Alican Kurdaş hakkında “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs”, “olası kast ile öldürmeye teşebbüs”, “korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda patlayıcı madde kullanmak” ve “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması” suçlarından 61 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Alican Kurdaş ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti başkanı Haluk Azkın, olayda yaralananlardan Sevgi Özcan'ın yaralanmasına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporda, yaşanan olayın kişinin hayatını tehlikeye sokan bir durum olmadığı, ancak basit bir tıbbi müdahale ile giderilemeyecek derecede olduğu ve şikayetçinin yüzünde sabit eser olduğunun belirtildiğini söyledi.

“HAYATINI TEHLİKEYE SOKAN BİR DURUM”

Olayda yaralanan baba Osman Kurdaş için ise Adli Tıp Kurumu raporunda, kişinin yaralanmasının hayatını tehlikeye sokan bir durum olduğu, vücudunda 6. derece ağır kırık olduğu, sol kolda ampütasyona bağlı olarak organlardan birinin işlevini yitirmesine, sol ve sağ göz ile sağ bacakta yaralanma olduğunun bildirildiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti başkanı, dosyanın bomba uzmanı bilirkişinin de bulunduğu heyete gönderildiğini ancak henüz raporun düzenlenmediğinin görüldüğünü tutanağa geçirdi. Osman Kurdaş'ın avukatı Ali Kemal Atçeken, Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporlara bir diyeceğinin olmadığını belirterek, eksik hususların giderilmesini istedi.

“KUTUDA OLMASAYDI BU TAHRİBAT OLMAZDI”

Hazırladığı bomba hakkında açıklama yapmak istediğini söyleyen sanık Alican Kurdaş, “Tutuklandığımda polislerin bana ilk sorduğu bombanın parça tesirli olup olmadığıydı. Parça tesiri bulunmayan bir bomba kuru sıkı tabanca gibidir, sadece ses çıkarır. Benim yapmış olduğum bomba parça tesirli değildi. Bombayı sadece ses bombası olarak yaptım. Patlama neticesi etrafa verdiği hasarın sebebi içine koyduğum kutunun parça tesiri yapmasıdır. Kutu parçalanmış ve etrafa saçılmıştır. Kutuda olmasaydı bu tahribat olmazdı” dedi.

“BU EYLEMİ BABAMI KORKUTMAK İÇİN YAPTIM”

Hakimin “Sen bunu biliyor muydun?” sorusu üzerine sanık Kurdaş, “Daha önce deneyip tesirini bilemediğim için kutunun bu denli zarara yol açacağı ve etkiyi arttıracağını tahmin edemedim. Amacım insanları öldürmek olsaydı içine bir avuç metal koyardım. Amacım dikkat çekmekti. Ben mantıklı bir insanım. Beni tanıyan kime sorarsanız en ufak bir kavgamın olmadığını söyler. Bu eylemi babamı gerçekten korkutmak için yaptım” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Kurdaş’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava dosyasının bilirkişiden dönüşünün beklenmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.