Bakan Özhaseki: Soru çalmak nedir, dinin neresinde var?

Bakan Özhaseki: Soru çalmak nedir, dinin neresinde var?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'nün 40 yıl boyunca dini duyguları kullanarak herkesi sömürdüğünü, vahşi ve çirkin yüzünün 15 Temmuz'da görüldüğünü belirterek, "Soru çalmak nedir, dinin neresinde var? Hazreti peygamberimiz yaşasaydı, soruların çalınıp öbür fakir fukaranın hakkının yenilmesine göz yumar mıydı? Özel hayatlara girmek nedir, hangi dinde var bu? Bildiğimiz ilahi bir din de yok da bilmediğimiz vahşi kabile dinlerinde bile yok böyle bir arsızlık. Bütün bunları yaşad

Mehmet Özhaseki, Kuyumcukent AVM'yi ziyareti sırasında, Kuyumcukent yönetimi ve esnafıyla bir araya geldi. Ziyarete İstanbul Valisi Vasip Şahin de eşlik etti. Kuyumcukent İşletme Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş'ın evsahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Mehmet Özhaseki, Kuyumcukent Yönetim Kurulu Üyeleri ve esnaf ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarete ilişkin bilgi veren Özhaseki, Kuyumcukent'in sorunlarının nasıl çözüleceğiyle ilgili bir mutabakata vardıklarını söyledi. 

"KANUNA İHTİYAÇ DUYMADAN ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

"Gelecek hafta bakanlığa bağlı arkadaşlarımız buraya gelerek bir çalışma yapacaklar" diyen Özhaseki, "Eğer kanun değişikliğine ihtiyaç duyulmadan yapılabilecek bir takım işler varsa gerek belediyemizle gerek bakanlığımızda bir takım yetkiler olduğu için kanuna ihtiyaç duymadan çözmeye çalışacağız. Kanun değişikliği istiyorsa uygun şekilde bir kanun hazırlayıp Meclise getirip çıkmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı. Mevcut yapısı itibariyle TBMM'den kanun çıkarmanın zorluklarını da anlatan Özhaseki, 'içtüzük değişikliği' görüşmeleri sırasında yaşananları örnek gösterdi. 

"TÜRKİYE'DEKİ YAPI STOĞUNUN YARISINI 10 - 15 YIL İÇERİSİNDE YENİLEYECEĞİZ. 

Bakan Özhaseki konuşmasında Türkiye'nin son dönemde yaşadığı bazı sorunlara değindi.  Özhaseki, "Ülkemizde yerin altı da hareketli üstü de. Nüfusumuzun yüzde 70'i deprem bölgesinde yaşıyor. Topraklarımızın yüzde 66'sı deprem bölgesi. Buna uygun davranmak zorundayız. Türkiye'deki yapı stoğunun yarısını 10 - 15 yıl içerisinde yenileyeceğiz. Bu yönde çalışmalarımız var" dedi. 

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE YÜRÜTÜLEN MÜCADELE

Terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleleri anlatan Mehmet Özhaseki, PKK terör örgütünün Türkiye'yi bölmek için eline geçirdiği imkanları kullanarak vahşice bir mücadele verdiğini belirtti. Özhaseki, "Son bir buçuk yıldır verilen mücadeleyle şehirlerimiz, ilçelerimiz dağlarımız temizlendi" diye konuştu. 

"BUNLAR İSLAMİ BİR GRUP DEĞİLDİ"

FETÖ terör örgütünün de dini duyguları kullanarak 40 boyunca herkesi sömürdüklerini aktaran Bakan Özhaseki şunları söyledi:  

"Gerçek yüzlerini 15 Temmuz'da herkes gördü. Daha önce işaretleri vardı; görenler görmüştü. Ancak 15 Temmuz'da o vahşi ve çirkin yüzünü herkes gördü. En son anlaşıldı ki; bunlar islami bir grup değildi. Yurtdışında başka örgütlerin emrine girmiş ve orada hocasının dediklerini din kabul eden bir anlayışın sapkın mensupları olarak  15 Temmuz'da çirkin yüzlerini açıkça gösterdiler. Soru çalmak nedir ya? Dinin neresinde var. Hazreti peygamberimiz yaşasaydı, soruların çalınıp öbür fakir fukaranın hakkının yenilmesine göz yumar mıydı? Özel hayatlara girmek nedir? Hangi dinde var bu? Bildiğimiz ilahi bir din de yok da bilmediğimiz vahşi kabile dinlerinde bile yok böyle bir arsızlık. Bütün bunları yaşadık ve içimizde bir acı olarak duruyor. O temizlik devlette devam ediyor. "

Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Avrupalı devletlerin tutumunu da eleştirdi. Toplantıda konuşan Kuyumcukent İşletme Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş da Kuyumcukent'in sorunlarını Bakan Özhaseki'ye aktardıklarını ve sorunun çözümü için gerekli çalışmaların yapılmasını beklediklerini ifade etti.  

Toplantı, konuşmaların ardından verilen öğle yemeğiyle sona erdi.