Bakırköy'ün savunucuları ranta izin vermiyor!

Bakırköy'ün savunucuları ranta izin vermiyor!

Bakırköy Kent Savunması bileşenleri, “Doğayı ve yaşamı savunacağız” diyerek Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de bulunduğu yeşil alanın yok edilmesine karşı imza topluyor.

Ayşegül BAŞAR-YURT Gazetesi

Bakırköy Kent Savunması bileşenleri, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de bulunduğu yeşil alanın yok edilmesine karşı imza toplayıp bildiri dağıttı.

Hastahane alanının imara açılmasına karşı imza toplayan kent savunucuları “Yeşilime, tarihime dokunma”, “Otel değil hastane istiyoruz” yazılı dövizler taşıdılar.

YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLECEK

Bakırköy Kent Savunması adına konuşan Doğu Tunç "Bakırköy üzerinde yapılmak istenen yağma ve talan politikalarına karşı Bakırköy'ün yerlileri ve STK, kurum, parti ve kuruluşları tarafından kurulan savunmamız içerisinde bulunduğumuz bu süreçte çok ciddi bir yağma ve talan politikasına karşı mücadele veriyoruz. 950 bin metre karelik bir alan içersinde yer alan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arazisini İBB imara açtı. Hastane binasının yenilenmenin dışında sosyal tesis yapma ibaresinin geçmesi iktidarın bu alanı da yandaşlarına peşkeş çekeceğini açık bir şekilde gösteriyor" dedi.

BİR AYDA ON BİN İMZA

Bir ay önce hastane bahçesinde yapılan eylem ile mücadelesine başladıkları bu talan politikasına karşı Bakırköy Kent Savunması olarak ilk aşamada dava açarak başlayıp, imza kampanyasına başladıkları belirten Tunç, "Eylemden hemen sonra başlayan imza kampanyası haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi) günleri saat 17.00 ile 19.00 arası Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda çok güçlü bir şekilde devam ediyor. 1 aylık süreçte on bine yakın imza ile mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

'BAKIRKÖY'Ü SAVNMAYA'

Tunç sözlerini mücadeleye destek çağrısıyla şöyle tamamladı: "Bakırköy'ü, Bakırköy'ün gerçek sahipleri olarak bizler savunmaya yok edilmesine karşı mücadele ederek devam edeceğiz. Herkesi imza kampanyamıza sahip çıkmaya destek vermeye ve dayanışma göstermeye davet ediyoruz".