Baklavacı Hasan Gültekin'in son şirketine de kayyum atandı

Baklavacı Hasan Gültekin'in son şirketine de kayyum atandı

15 Temmuz darbe girişiminden birkaç gün önce Faruk Güllüoğlu’nun 8 mağazasını devralan Hasan Gültekin’in son şirketine de kayyum ataması yapıldı.

HG Mağazacılık şirketinin denetimi de TMSF’ye geçti.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, baklavacı Faruk Güllüoğlu’nun bazı şubelerini devralan ve ‘Hasan Gültekin Gaziantep Baklavacısı’ markası ile faaliyet gösteren Hasan Gültekin’in iki şirketine daha önce kayyum ataması yapılmıştı. HG Mağazacılık Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de TMSF denetimine geçti. Şirketin yönetimine TMSF yöneticisi Ali Hıdıroğlu atandı.

DEVİR İŞLEMİ ŞÜPHELİ BULUNMUŞTU

Hasan Gültekin’e ait olan Lezzet Mağazacılık ve Yiyecek San. Tic. A.Ş. ve Büyük Avrasya Lezzetli Tatlar Gıda San. Tic. Limited Şti., Aktif Mağazacılık TMSF bünyesine geçmişti. Hasan Gültekin, 15 Temmuz darbe girişiminden önce, tutuklu yargılanan Faruk Güllü’ye ait Faruk Güllüoğlu’nun 8 mağazasını devralmıştı. Darbe girişimi sonrası Güllü’nün şirketlerine kayyum ataması yapılmıştı. Yürütülen soruşturma sonrası Gültekin’in şirketlerine de kayyum ataması gündeme gelmişti.