Baro Başkanı'na adliyede kelepçeli gözaltı!

Baro Başkanı'na adliyede kelepçeli gözaltı!

Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, bir duruşmaya katılmak için gittiği Viranşehir adliyesinde görevli polisle tartıştığı iddiasıyla kelepçelenip gözaltına alındı. 

Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, bir müvekkilinin duruşmasına katılmak için  Viranşehir Adliyesi’ne gitti. Tüysüz, görevli polis memurlarıyla tartıştığı iddiasıyla kelepçelenip gözaltına alındı. Tüysüz, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, hastaneden darp edildiğine dair rapor aldı ve kendisini tartakladığını ileri sürdüğü polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘GÖZALTINA ALINANLARA İŞKENCE YAPILDIĞINI ÖĞRENDİM’

Kendisine yapılan muameleye tepki gösteren Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, şunları söyledi: “Viranşehir’de bir polis memurunun emanette kayıtlı bulunan çok sayıda silah ve mermiyi satması üzerine ilçede bulunan yaklaşık 50- 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında benim kirvem aynı zamanda müvekkilim olan bir kişinin duruşmasına katılmak için bu sabah Viranşehir Adliyesi’ne gittim. Ancak gözaltına alınanların çoğunun kötü muameleye ve işkenceye maruz kaldığını öğrendim.”