Başbakan Binali Yıldırım gözyaşlarını tutamadı

Başbakan Binali Yıldırım gözyaşlarını tutamadı

Başbakan Binali Yıldırım, bir programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ın "Vefa denilince Binali Yıldırım, tevazu deyince Binali Yıldırım, fedakarlık deyince Binali Yıldırım, Allah Cumhurbaşkanımızla birlikte yolunuzu açık eylesin" sözleri üzerine duygulanarak, gözyaşlarına hakim olamadı.

Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Erzincan Üniversitesi  2017-2018 Yıl Açılışı ve Fahri Doktora Tevcih Töreni'ne katıldı. Bakan Yılmaz burada yapığı konuşmada, ülkenin insanlarını mutlu etmek istediklerini ve bunu eğitimle başarabileceklerini belirtti.

Erzincan Üniversitesi'nin 2017-2018 Akademik Yıl Açılışı'nın hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakanım, bu üniversitenin kuruluşundaki emeğinizi biliyorum. Birçok üniversite Bakanlar Kuruluyla kurulur ama bu üniversitenin tıp fakültesi  kanunla kurulmuştur. Çünkü Başbakanımız o zaman ulaştırma bakanıydı, imzalayarak verdiği gün ben bizzat şahittim. Vefa denilince Binali Yıldırım, tevazu deyince Binali Yıldırım, fedakarlık deyince Binali Yıldırım, Allah Cumhurbaşkanımızla  birlikte yolunuzu açık eylesin."

Bakan Yılmaz'ın bu sözleri üzerine duygulanan Başbakan Yıldırım, gözyaşlarına hakim olamadı.