'Bedelli askerlik TSK'nın Türk halkıyla bağını koparmaktır'

'Bedelli askerlik TSK'nın Türk halkıyla bağını koparmaktır'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, askerliğin yük olmaktan çıkacağını ve bedelli askerliğin kalıcı hale getirileceğini açıkladı. YURT'a konuşan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk ise ''bedelli askerliği tasvip etmek mümkün değil'' dedi.

Uğur Can Biçer

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, oluşan bedelli askerlik gündemine ilişkin önceki gün yaptığı açıklamayla tartışmalara son noktayı koydu. "Askerlik gençlerimiz için yük olmaktan çıkıyor" diyen Erdoğan, bedelli askerliğin kalıcı hale geleceğini belirterek, "Bedelli askerlik uygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz" diye konuştu.

"İkide bir çıkacak mı çıkmayacak mı böyle bir şey olmayacak. Eğitim durumuna bağlı olmaksızın, isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek" diyen Erdoğan, bedelli askerlikten yararlanmaya hak kazananların bir aylık temel askerlik eğitimlerinin ardından terhis edileceklerini ifade etti.

‘TSK’NIN TÜRK HALKIYLA BAĞINI KOPARMAKTIR’
Konuya ilişkin YURT'a konuşan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Türkiye ve çevresinde yurt savunması yapan bir ordunun bedelli askerlik konusuna sıcak bakmasının düşünülemeyeceğini söyledi.

Bedelli askerliğin bir anlamda TSK'nın Türk halkıyla olan bağını ve itibarını koparmaktan ibaret olduğunu dile getiren Ertürk, ''Bu aynı zamanda parası olana vatan hizmeti yapabilirsin, Arap çöllerinde ölmeyebilirsin, ülkemizin en önemli savunma alanı olan terörizm ile mücadeleye katılmayabilirsin demektir. Ölmenin fakirler için, vatan hizmeti yapmanın parası olmayanlar için algısını yaratmaktır'' diye konuştu.

‘İLKESİZ BİR HAREKET’
Nereden bakılırsa bakılsın bedelli askerliğin tasvip edilemeyeceğini ifade eden Ertürk, iktidarın bu kalıcı bedelli askerlik hamlesine ilişkin, ''Her şeyden önce para yok, çar çur ederek ülkeyi bitirmişlerdir. Buradan para akışı sağlamak istiyorlar. Nereden bakılırsa bakılsın, ilkesiz bir hareket. Tasvip etmek mümkün değil'' dedi.