'Benim bir kız çocuğum var, ben onu anasız bırakmak istemiyorum'

'Benim bir kız çocuğum var, ben onu anasız bırakmak istemiyorum'

Samandıra'da boşandığı Z. Y.'yi uzaklaştırma kararının dolmasından üç gün sonra bıçakla yaraladığı belirtilen Cengiz Ç.'nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada dinlenen Z.Y., boşanma aşamasında da sürekli tehdit edildiğini, korktuğu için sürekli adres değiştirdiğini belirtti. Z.Y. ,"Ben yarın öbür gün öldü diye gazete manşetlerinde yer almak istemiyorum. Benim bir kız çocuğum var, ben onu anasız bırakmak istemiyorum" diyerek eski eşinden şikayetçi olduğunu söyledi.

İstanbul Sancaktepe'de iddiaya göre, 15 Mart'ta, denetimli serbestlikle dışarı çıkan Cengiz Ç. boşandığı eşi Z.Y.'nin aldırdığı koruma kararının bitmesinden 3 gün sonra, evine gitmek üzere otogarda servis bekleyen eski eşi Z.Y'nin yanına giderek, servisten indirdi. Z.Y'yi “Seni öldürürüm, buradakiler seni kurtarmaya gelene kadar çoktan ölürsün” diyerek tehdit etti. Zor bir boşanma süreci geçirdiği eski eşinin görüşmeye yönelik ısrarını kabul etmeyen Z.Y. daha önce de kendisini defalarca tehdit eden eski eşinin yanında kaçmaya çalışarak, başka bir servis aracına bindi ve çevrede bulunanlardan yardım istedi. Cebindeki meyve bıçağını çıkaran Cengiz Ç., Z.Y.'nin şah damarını kontrol etmeye başladı. Z.Y.'nin direnmesi üzerine elindeki bıçağı sallayan Cengiz Ç. Talihsiz kadını yüzünün çeşitli yerlerinden yaraladı. Eski eşinin yardım çığlıkları üzerine kaçmaya başlayan Cengiz Ç., kendisine müdahale etmek isteyen Abdullah K.'yı da bacağından yaraladı.

Cengiz Ç. hakkında “zincirleme silahla tehdit”, “silahla kasten basit yaralama”, “silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplamda 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesine tutuklu sanık Cengiz Ç., müşteki Z.Y. ile taraf avukatları katıldı.

BIÇAĞI METRODA BULDUĞUNU SAVUNDU

Cezaevinden çıkmasına kısa süre kala Z.Y.'nin kendisinden boşanmak istediğini söylediğini belirten sanık Cengiz Ç. savunmasında, eski eşiyle konuşmak istediğini ancak kendisine her seferinde olumsuz yanıt verdiğini anlattı. Sanık Cengiz Ç. “Metroyla gelirken meyve bıçağı buldum. Bulduğum bıçağı güvenlik görevlisine verdim. O da bana ‘ben ne yapayım bu bıçağı, al sende kalsın' dedi. Ben de cebime koyarak otogara geldim. Kendisini servisin içinde buldum. Kendisiyle konuşmak istediğimi söyledim. O da ‘olmaz ne konuşacaksan otobüsten inelim öyle konuşalım' dedi. Kendisine ‘yeniden deneyelim' dedim. Olumsuz yanıt vererek, kalabalığa doğru yürümeye başladı ve ‘imdat, elinde bıçak var' diye kaçmaya başladı. Elimde meyve bıçağı vardı. İnsanların bana müdahale etmeleri üzerine korkarak oradan kaçmaya çalıştım. Bıçağı eski eşime ve diğer müştekiye savurup savurduğumu bilmiyorum” sözleriyle kendisini savundu.

‘SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU'

Zor bir boşanma süreci geçirdiğini ve eski eşinin kendisini sürekli tehdit ettiğini söyleyen Z.Y., “Kendisiyle hiçbir zaman görüşmek istemedim. Serviste bulunduğum esnada birinin eliyle omzuma dokunduğunu hissettim. Dönüp baktığımda Cengiz olduğunu anladım. ‘Sakın bağırma, seni öldürürüm. Aşağıya inelim seninle oturup bir çay içelim, konuşalım' dedi. Kabul etmedim. Servisin içerisinde fazla insan olmadığından, korkarak aşağıya indim. Fırsatını bularak başka bir servis aracına doğru koşarak kaçtım. Peşimden gelerek ‘bağırma' dedi. Ben ‘beni kurtarın' diye bağırdım. Eliyle boynumu kavrayarak ‘seni şah damarından keserek öldürürüm' dedi. Başımı eğerek kendimi korumaya çalıştım. Bu esnada cebinden meyve bıçağını çıkararak burnuma, göz bölgeme, yüzümün çeşitli bölgelerine bıçağı rastgele savurdu” dedi.

‘BENİ ÖLDÜRECEĞİNDEN KORKUYORUM'

Eski eşinin bıçakladıktan sonra kendisini sürüklediğini söyleyen Z.Y., “Bıçakladıktan sonra servis içerisinde kaçmaya çalışırken beni de sürüklemeye çalıştı. Servisten aşağıya düştüm. Beni bırakarak kaçmaya çalıştı. Beni öldüreceğinden korktuğumdan dolayı sürekli adres değiştirmekteyim. Herhangi bir işte çalışamamaktayım. Çünkü SGK kayıtlarından bana ulaşarak, çalıştığım iş yerlerine gelmektedir. Ben ‘öldü' diye gazete manşetlerinde yer almak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

AĞIR CEZA'DA GÖRÜLMESİNİ İSTEDİLER

Z.Y.'nin avukatı Zeynep Tuğçe Pollaz olayın koruma kararının bitmesinden 3 gün sonra gerçekleştiğini vurgulayarak, sanığın üzerine atılı eylemin “kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçunu oluşturacağını düşündüklerini, bu nedenle görevsizlik kararı verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme, müşteki Z.Y.'nin burnundaki yaralanmanın yüzünde sabit bir ize neden olup olmadığı hususunda Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasına ve sanık Cengiz Ç.'nin kuvvetli suç şüphesinin bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.