Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon

Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon

Polis, Beşiktaş Belediyesi'nde belediye başkan yardımcılarının odalarında arama yapıldı.

Mali Şube ve Siber polisleri Beşiktaş Belediyesi'nde belediye başkan yardımcılarının odalarında arama yapıldı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde 10 ekipler Beşiktaş Belediyesi’ne giderek inceleme yaptı. Ekipler, belediye binası ve ek binalardaki tüm bilgisayar ve dijitallerin imajlarını aldığı öğrenildi. Çalışmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 2015 ve 2016 yılında başlatılan soruşturmalarla ilgili olduğu öğrenildi. Soruşturma içeriklerinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve yolsuzlukla ilgili olduğu belirtildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ: RUTİN BİR ARAŞTIRMA

Beşiktaş Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi “Değerli basın mensupları bugün sabah saatlerinde yazılı ve görsel basın organlarında Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon olduğu haberleri yer almıştır. Haberlerin devam eden soruşturma kapsamında her belediyede olabilecek rutin bir araştırma olduğu duyurulur”

BAŞKAN HAZİNEDAR 4 OCAK’TA GÖREVDEN ALINMIŞTI

İçişleri Bakanlığı, 4 Ocak 2018 tarihinde belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız menfaat temin edilmesi iddiaları ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’i görevinden uzaklaştırmıştı.

17 Ocak tarihinde ise Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mürvet Günday ile Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı açığa alınmıştı. 25 Ocak tarihinde de Hazinedar göreve geldiğinden beri özel kalem müdürlüğünü yapan kız kardeşi Pelin Hazinedar Başlangıç son olarak bulunduğu Dış İlişkiler Müdürlüğü görevinden uzaklaştırılmıştı.Aynı soruşturma kapsamında 28 Mart’ta da Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek görevinden alınmıştı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından yardımcısı Rifat Örnek de görevinden uzaklaştırılmıştı.

KIZ KARDEŞİ DE GÖREVDEN ALINMIŞTI

Soruşturma kapsamında 17 Ocak tarihinde Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mürvet Günday ile Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı açığa alınmıştı. 25 Ocak tarihinde de Hazinedar göreve geldiğinden beri özel kalem müdürlüğünü yapan kız kardeşi Pelin Hazinedar Başlangıç son olarak bulunduğu Dış İlişkiler Müdürlüğü görevinden uzaklaştırılmıştı.