Beşiktaş'ta 65 kurşunla öldürüldü, Azerbaycan'da 25 bin kişi karşıladı

Beşiktaş'ta 65 kurşunla öldürüldü, Azerbaycan'da 25 bin kişi karşıladı

Rakiplerinin başına tam 5 milyon dolar ödül koyduğu ‘Hayalet’ lakaplı Rus mafya babası Rovshan Caniyev, Beşiktaş’ta otel çıkışında açılan çapraz ateşle öldürüldü. Olay yerinde 65 boş kovan bulundu.

Rusya’nın son gerçek mafya babası Aslan Usoyan ve Başakşehir’de Azeri işadamı Ali Gamidov’un öldürülmesinden sorumlu tutulan Azeri uyruklu Rus mafya babası Rovshan Caniyev (41) öldürüldü. Saldırı dün sabah, Beşiktaş’ta lüks bir otel çıkışında gerçekleştirildi. Caniyev’in de içinde bulunduğu Azerbaycan plakalı cip, çarpraz ateşe alındı. Saldırganlara tabancalarıyla karşı ateş açsalar da, Rovshan Caniyev ve şoförü, ağır yaralandı.

SUSTURUCULU ‘UZİ’


Saldırı sonrası çapraz ateşi açan iki kişi silahlarıyla kaçarken olay yerinde 65 boş mermi kovanı bulundu.




Polis olay yerinde, Caniyev’e ait İsrail yapımı Uzi marka susturuculu otomatik bir silah ile bir tabanca buldu.

Florance Nightingale Hastanesi’ne kaldırılan Caniyev vücuduna isabet eden 5 kurşunla ölürken, ağır yaralı şoförün durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Saldırıya anında cipte bulunan ve kaçan uluslararası nakliyat şirketi sahibi, Azerbaycan’da otelleri bulunan işadamı Tahir Can da yakalanarak sorguya alındı.

ÖZEL MAFYA TİMİ Mİ?


İtalya’da da otomobil hırsızlığından Interpol tarafından aranan Caniyev, 16 Ocak 2013’de Rusya’nın son ‘gerçek mafya babası’ olarak kabul edilen “Ded Hasan” lakaplı Kürt asıllı Aslan Usoyan’un ölümünden sorumlu tutuluyordu. Cinayetin ardından İstanbul’a kaçan Caniyev için Rus mafyası özel bir ekip kurdu ve başına 5 milyon dolar ödül koydu.

BABASININ  KATİLİNİ ÖLDÜRDÜ

İLK kez 1996’da suç işleyen Rovshan Caniyev, babasının katilini, mahkeme salonunda öldürdü, 2001 yılında serbest kaldı. Adı birçok cinayete karışan Caniyev’in 2013 şubatında Türkiye’de öldürüldüğü öne sürülmüş, bir Rus güvenlik yetkilisi, “Mafyanın yarısı öldüğünü doğruluyor, diğer yarısı onun için başlatılan insan avını durdurmak için öldüğü dedikodusu çıkarttığını konuşuyor” iddiasında bulunmuştu. Caniyev, o günden sonra sır oldu ve ‘Hayalet’ olarak anılmaya başlandı.

BİNLERCE KİŞİ KARŞILADI

Hastanede şoförüyle birlikte hayatını kaybeden Rovshan Caniyev'in (Lenkaranski) cenazesi bu gece saatlerinde Azerbaycanlı işadamı Mubariz Mansimova’ya ait özel uçakla memleketi Lenkaran şehrine getirildi. DHA'nın haberine göre cenazeyi 25 bine yakın kişi havalimanında karşıladı. Kalabalık Allahu Ekber sesleriyle evine kadar cenazeye eşlik etti.