Beylikdüzü 2. taziye evine kavuştu

Beylikdüzü 2. taziye evine kavuştu

Beylidüzü Belediyesi, zor günlerinde insanları buluşturacak taziye evlerinin ikincisini Dereağzı Mahallesi Mehmet Abdulvahap Yedikardeş Camii’nde açtı. Açılışta Kur’an Tilaveti okundu, Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, “Taziye evleri sadece taziye için değil, mevlid, dua gibi buluşmalar için de kullanılacak noktalar olacak. Temel olan tüm ihtiyaçları da belediye tarafından karşılanacak.”dedi.

Beylikdüzü Belediyesi, taziye evlerine bir yenisini daha ekledi. Belediye meclisinde yapılan oylamada oy birliğiyle çıkan karar doğrultusunda hayata geçen projenin ikincisi Dereağzı Mahallesi Mehmet Abdulvahap Yedikardeş Camii’nde açıldı. 150 metrekarelik alana sahip taziye evinde, bir de mutfak mevcut. Acılı günlerinde taziyeleri kabul edecek aileler için büyük kolaylık sağlayacak alanın temizlik, bakım, yiyecek, içecek gibi ihtiyaçları da her zaman belediye tarafından karşılanacak.

Kur’an Tilaveti ile başlayan açılışta, Mehmet Abdulvahap Yedikardeş Camii Dernek Başkanı Suat Öztürk, “İnsana yapılan yatırımlar ufku ve gönlü açar” diyerek, “Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’yla yaptığımız görüşmelerde bu tip bir yere ihtiyacımız olduğundan söz ederek, bize destek olmalarını istemiştik. İsteğimiz en iyi şekliyle gerçekleşti.” dedi ve taziye evinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

İhtiyaçlar Belediye Tarafından Karşılanacak

Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır ise, taziye ziyaretlerinin geleneklerde var olduğunu ve şimdiki zamanda nüfus yoğunluğu ve konut yapısından dolayı bu tip buluşmalarda çok zorluklar yaşandığını dile getirdi. Şatır, “Taziye evleri sadece taziye için değil, mevlid, dua gibi buluşmalar için de kullanılacak noktalar olacak. Temel olan tüm ihtiyaçlar da belediye tarafından karşılanacak. Herkese hayırlı, uğurlu olsun.” dedi. Şatır ayrıca “Herkesin Cuma günü mübarek, yeni yılı kutlu olsun.” diye de ekledi.