Binali Yıldırım'ın 'yanlış ama yaptık' dediği tünel çöktü

Binali Yıldırım'ın 'yanlış ama yaptık' dediği tünel çöktü

Karadeniz sahil yolunun Hopa kesiminde yer alan Kopmuş tüneli seçim gecesi çöktü. Binali Yıldırım sahil yolu için, "Yanlıştı ama yaptık" demişti.

Aradan geçen yıllar projeden kaynaklı sorunları ve yanlışın büyüklüğünü ortaya koydu. Kimi zaman sahil yolu derelerin önünü kapattığı için dereler taştı, kimi zaman yağmur suları denize ulaşamadı sele yol açtı.

Son olarak ise 31 Mart gecesi yani sandıklar kapanıp oylar sayılırken Hopa’da bulunan Kopmuş Tüneli çöktü. Çökme sırasında neyse ki can kaybı olmadı ve yol kısa süre sonra yeniden ulaşıma açıldı.

Karadeniz’de sık sık heyelanlar yaşanıyor, hatta Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından uzun zaman önce hazırlanan raporda yapılan yollar ve kesilen ağaçlar nedeniyle yumuşak zeminde kaymaların arttığı ifade edilmişti. Büyük tartışmalarla ANAP hükümeti döneminde başlayan Karadeniz Sahil Yolu, AKP hükümeti döneminde tamamlandı.

Duvar'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Binali Yıldırım, o dönemde Bayındırlık Bakanı'ydı ve Karadeniz Sahil Yolu’nun yapımını, “Yanlış bir projeydi ama yapmak zorundaydık. Bunu şimdi rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ciddi bir para harcanmıştı. 700 trilyonun üzerinde bir meblağ harcanmıştı. Bitirilmesi gerekiyordu”  diye anlatıyordu.

Binali Yıldırım'ın 'yanlış ama yaptık' dediği tünel çöktü

Aradan geçen yıllar projeden kaynaklı sorunları ve yanlışın büyüklüğünü ortaya koydu. Kimi zaman sahil yolu derelerin önünü kapattığı için dereler taştı, kimi zaman yağmur suları denize ulaşamadı sele yol açtı. Son olarak ise 31 Mart gecesi yani sandıklar kapanıp oylar sayılırken Hopa’da bulunan Kopmuş tüneli çöktü. Çökme sırasında neyse ki can kaybı olmadı ve yol kısa süre sonra yeniden ulaşıma açıldı.