Bodrum Anadolu Lisesi'nde taciz soruşturması: Öğretmen açığa alındı

Bodrum Anadolu Lisesi'nde taciz soruşturması: Öğretmen açığa alındı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir kız öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdiği, bazılarına da cinsel içerikli mesajlar attığı ileri sürülen Bodrum Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni 38 yaşındaki A.Y. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı, öğretmen açığa alındı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bir kız öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdiği, bazılarına da cinsel içerikli mesajlar attığı ileri sürülen Bodrum Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni 38 yaşındaki A.Y. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı, öğretmen açığa alındı. Eşi 36 yaşındaki A.Y.'den de şikayetçi olan öğrencilerin vazgeçmeleri için tehdit edildiği öne sürüldü. A.Y., hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
İddiaya göre, Bodrum Anadolu Lisesi'ndeki kız öğrencilerden S.M., iki hafta önce kadın rehber öğretmene, aynı zamanda okuldaki dans ve tiyatro kurslarıyla da ilgilenip, futbol hakemliği yapan Edebiyat öğretmeni A.Y.'nin bir kız öğrencisiyle birlikte olduğunu anlattı. S.M., deplasmanlara gittiklerinde kız öğrencilerle otelde birlikte kaldığını ileri sürdüğü öğretmen A.Y.'nin bazı kız arkadaşlarına cinsel içerikli mesajlar attığını da ileri sürdü. Olayın ortaya çıkmasının ardından öğrencilerden üçünün ailesi polise ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.
A.Y.'nin aynı okulda Edebiyat öğretmeni olan eşi A.Y.'nin de polis ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ifade veren öğrencileri şikayetlerini geri alması için tehdit ettiği öne sürüldü. A.Y.'nin bu durumun duyulmasının ardından 10 gün rapor alıp göreve gelmediği öğrenildi.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler, başlatılan idari soruşturma kapsamında 12 öğrenci ile okul müdürü ve 4 öğretmenin ifadelerine başvurdu. Okuldaki toplam 45 öğrencinin katıldığı dans ve tiyatro kursları kapatıldı. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konunun yargıya intikal ettiğini, konunun idari boyutunu da devam ettiğini belirtip, soruşturmanın selameti açısından öğretmen A.Y.'nin açığa alındığını bildirdi.
"HAKKIMDA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI" İDDİASI
Olayın duyulmasının ardından eşiyle birlikte Bodrum'dan ayrıldığı öğrenilen A.Y., hakkındaki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürüp, "Hakkımda bir linç kampanyası başlatıldı. Şu ana kadar ne müfettiş, ne polis, ne de savcılık tarafından ifadem alındı. Kız öğrencilere gönderdiğim mesajlarda, 'Öpüyorum güzelim', 'Öpücük gönderiyorum' gibi cümlelerden başka bir şey yoktur. Bir kız öğrenciyi deplasmana götürüp, otelde birlikte kaldığım iddiaları gerçek dışıdır. 16 yıllık öğretmenlik ve profesyonel hakemlik kariyerim başarı ve takdirlerle doludur. Ayrıca maçlara biz federasyonun aldığı biletle gider, federasyonun belirttiği otelde kalırız. Bunun dışında başka bir kişiyi babanız dahi olsa yanında götürümezsiniz. Bu yapılan insanlık onuruna ve meslek hayatıma bir saldırıdır. Daha sonra hakkımı yasal yollardan arayacağım" dedi.