Bolkar Dağları’na 1999 yılında yapımına başlanan kayak pisti neden bitirilemedi?

Bolkar Dağları’na 1999 yılında yapımına başlanan kayak pisti neden bitirilemedi?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesiyle gündeme getirdiği Bolkar Dağlarına kayak pisti yapımıyla ilgili çalışmalara, bu yıl alan üzerinde yapılacak incelemenin ardından karar verileceğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde bulunan Orta Toroslarda Bolkar Dağı 3524 Metre yüksekliği ile Medetsiz tepesinde dağcılık merkezi ve 7 km uzunluğunda doğal kayak pisti ile ilgili çalışmaların 1999 yılında başladığı vali tarafından açıklanmıştı, o günden beri Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce yapılacağı açıklanan tesisler ile ilgili çalışma nedir? Meydan yaylasında yapımına başlanan, daha sonra özel bir şahsa satıldığı ifade edilen, dağcılık sporu yapılacak alana yapılacak otel projesi hangi aşamadadır? şeklinde sorular yöneltti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,  Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 2017 yılında Dağların Planlanması ve Envanterinin Hazırlanması ile ilgili çalışmalara başlandığını, Bolkar Dağlarının da bu çalışmaya dâhil edildiğini açıkladı.

Kara ekipleri tarafından bu yıl alanlara çıkılarak incelemeler yapıldığını ve alanların kış koşullarında gözlemlenmesinin 2018 yılında yapılacağını belirten Osman Aşkın Bak, “Kayak pisti yapılması hususu, alan hakkında hazırlanacak 'Planlama Envanter Raporu 'nun Bakanlığımıza sunulmasının ardından değerlendirilecektir” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “18 yıldır Niğde ili, Ulukışla İlçesi Toros dağları Bolkarlar bölgesinde kayak pisti yapılacağı gündemdedir. Kimi zamanda açıklamalarla o yıl kayak pisti biteceği gibi bir izlenim verilir. Adana, Mersin gibi illere de yakınlığı ile yazın yaylacıların geldiği bölge kış turizmi içinde değer bulabilir. Ancak bugüne kadar bu gerçekleşmedi. Bakan bu yıl için incelemeden söz ediyor. Niğde Aladağlar ve Bolkarlar önemli iki merkez” dedi.