Bostancı'daki helikoptre kazasında hayatını kaybeden Halil İbrahim Ünver kimdir?

Bostancı'daki helikoptre kazasında hayatını kaybeden Halil İbrahim Ünver kimdir?

Bostancı'daki helikopter kazasında hayatını kaybeden Halil İbrahim Ünver, Otokar'ın yönetim kurulu başkanvekiliydi. Ünver, Otokar bünyesinde savunma sanayi projelerini yürütüyordu.

Bostancı açıklarında Ünver Havacılığa ait helikopterin düşmesi sonucu yaralanan Halil İbrahim Ünver hastanede hayatını kaybetti.

68 yaşında hayatını kaybeden Halil İbrahim Ünver  Otokar’ın yönetim kurulu başkanvekiliydi. Ünver, Otokar bünyesinde savunma sanayi projelerini yürütüyordu.

İNÖNÜ’NÜN TERZİSİNİN OĞLU

Halil İbrahim Ünver, İsmet İnönü’nün terzisi ve Türkiye’nin ilk şehirlerarası otobüsünü üreten Otokar’ın kurucusu Bodrumlu İzzet Ünver’in oğlu.

1963 yılında kurulan Otokar’a Koç grubu ortak oldu. Otokar’ın yüzde 45’i Koç grubunun, yüzde 25’i Ünver Holding’in yüzde 30’u ise halka açık. Şirket hissedarı Ünver Holding A.Ş., Ünver ailesi tarafından kontrol ediliyor.

1970 yılında Koç Holding tarafından yönetilmeye başlanan Otokar, savunma sanayi projeleri ile ön plana çıktı.

Otokar, Sakarya’daki 552 bin metrekarelik alana kurulu fabrikasında 2 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Otokar, toplu taşımacılık alanında otobüs, nakliye ve lojistik sektörü için semi-treyler ve hafif kamyon, savunma sanayii için tekerlekli zırhlı ve paletli zırhlı araçlar üretiyor.

Otokar’ın otomotiv ve savunma sanayiinde fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünleri ile yer alıyor. Türkiye’de otobüs sektörü ve savunma sanayiinin önde felen firmaları arasında bulunan  Otokar,  ana muharebe tankı ALTAY Dönem-1’de ana yüklenici olarak yer aldı.