Buca Belediyesi hizmet kalitesini bilimsel araştırmalarla yükseltecek

Buca Belediyesi hizmet kalitesini bilimsel araştırmalarla yükseltecek

Buca Belediyesi hizmet kalitesini ve hızını arttırmak amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor. Buca Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİMER) ve Bilgi Mühendisliği Vakfı arasında belediye hizmetlerinde süreç yalınlaştırma çalışmalarının yapılmasına ilişkin işbirliği protokolü Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Dekan vekili ve DEUBİMER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kamil Tüğen ve Vakıf Yetkilisi tarafından imz

Buca Belediyesi kent genelinde daha iyi, kaliteli hizmet sunabilmek ve performans yönetimini bilimsel yöntemlerle gerçekleştirebilmek için Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliği yaptı. 
Dokuz Eylül Üniversitesi Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİMER)  ve Bilgi Mühendisliği Vakfı tarafından yürütülecek “ Yalın Süreç” projesinin protokolü imzalandı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Dekan vekili ve DEUBİMER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kamil Tüğen ve Vakıf Yetkilisi tarafından imza altına alınan proje, genel kapsamıyla belediye hizmetlerinde süreç yalınlaştırma çalışmalarını içeriyor.
BİMER Müdürü Prof. Dr. Hilmi Yüksel ve Doç. Dr. Mehmet Aksaraylı önderliğinde oluşturulan uzman ekip ile gerçekleştirilecek projede;  ilk aşamada belediyenin hizmet süreçleri değerlendirilip iyileştirmeye açık noktaları ve bu noktalara göre belirlenen ideal durum ile birlikte Buca Belediyesinin hizmet kalitesinin gelişimi için iş süreçlerinin yalınlaştırılarak iyileştirilmesi sağlanacak.  
Yalın süreç dönüşümü, süreçlerin ve hedeflerin sadeleştirilmesi ve görselleştirilmesiyle, süreçlerin proje bazlı Kaizen aktiviteleri ile organize edilmesini ve temel performans yönetim sistemlerinin kurulmasını içeriyor. 
Projenin tamamlanmasıyla vatandaşların belediyeden hizmet alım süresi ve kalitesinin artacağını kaydeden yetkililer, sistem sayesinde Belediye kaynaklarının da daha sağlıklı kullanımının da sağlanacağını belirtti.