Büyükçekmece’de yüzlerce ağaç daha toprakla buluştu

Büyükçekmece’de yüzlerce ağaç daha toprakla buluştu

Daha yeşil Büyükçekmece hedefi doğrultusunda, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başlattığı ağaçlandırma seferberliği tüm hızıyla devam ediyor.

Ağaç dikim mevsiminin gelmesiyle birlikte harekete geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece’nin dört bir yanını yeşillendirmeye devam ediyor. Son olarak Tepekent Borsa İstanbul Anadolu Lisesi’nde ağaç dikim etkinliği düzenleyen ekipler, öğrencilerle birlikte ağaç dikti.
 
Ağaç dikmenin incelikleri anlatıldı
 
Öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği ve keyifli zaman geçirdiği etkinlikte, önce ağaç dikimi ve bakımıyla ilgili bilgi veren Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri daha sonra öğrencilerle birlikte ağaç dikti. Dikilen ağaçlar sayesinde okul bahçelerinin eskisi gibi sert rüzgar almayacağını belirten öğrenciler, okula olan katkılarında dolayı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür etti.
 

“Doğa sevgisi olan nesiller”
 
Büyükçekmece'nin Türkiye'nin en yeşil ilçeleri arasında ilk sıralarda olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Etkinliklerimiz sayesinde çocuklarımıza daha yeşil bir Büyükçekmece bırakmayı amaçlıyoruz. Şehrimizde başlattığımız ağaçlandırma çalışmalarımız okullarımıza da yayılmış durumda. Ekibimle birlikte çocuklarımıza ağaç dikiminin ve bakımının inceliklerini öğretiyoruz. Yüreğinde doğa sevgisi olan nesiller yaratmayı başarıyorsak ne mutlu bizlere’’ ifadesini kullandı.