Çam ağaçları kesildi, halk madenden endişeli

Çam ağaçları kesildi, halk madenden endişeli

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yapılan ağaç kesiminin, maden ocaklarına zemin hazırladığı öne sürüldü.

Orman işletme şefliği, Yabancılar ve Sarılar mahalleleri yakınlarındaki ormanlık alanda bir bölgede ağaç kesti.
Yerel halk hem ağaçların trafiği engellediğinden şikayetçi, hem de bölgenin madenlere açılmasından endişeli.

CHP Burhaniye İlçe Başkanı Tarık Erdil, büyük-küçük demeden çam ağaçlarının kesildiğini gördüklerini belirterek aynı yerde üç yıl önce de kesim yapıldığını ancak ağaç dikilmediğini kaydetti.

CHP’li Erdil şöyle devam etti: “Bu durum, yöre halkının endişelerinde ne derece haklı olduğunu göstermektedir. Ayrıca, bölgede yavaş yavaş sanki maden ocaklarına zemin oluşturulmaya çalışıldığı izlenimini edindik. Yöremizin akciğerlerinin bulunduğu ve yöre halkının yaşam alanı olan bu alanlardaki ağaçların kesilerek, talan edilmesi ileride ilçemiz adına büyük sıkıntılara sebep olacağı bellidir. Ormanların yok edilmesi geçmişte yaşadığımız sel felaketlerinin çok daha büyüklerine sebebiyet vereceği konusunda da endişemiz büyüktür.”

‘ENDİŞEYE GEREK YOK’

Burhaniye Orman İşletme Şefi Ekrem Türk ise yıkımın oldukça normal olduğunu savundu: “Her yıl 80 hektar alanda gençleştirme yapıyoruz. Burada yapılan da kızılçam gençleştirmesidir. Ömrünü doldurmuş olan kızılçam ağaçları kesiliyor. Gençleştirme sırasında tıraşlama kesim yapılmaktadır. Kesim işi bitince tohum atma ve dal serme işlemi yapılacak. Önümüzdeki bahar da genç çamlar çıkacak. Yapılan çalışma bir gençleştirme çalışmasıdır. Bunun için herhangi bir endişeye gerek yok.”