Camide çocuk sesleri yükseldi!

Camide çocuk sesleri yükseldi!

Manisa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Cami-Çocuk Buluşması' etkinliğinde tarihi Sultan Camisi'nde, çocuk sesleri yükseldi.

Manisa'da çocukları camilere alıştırmak, birlik, beraberlik ile milli ve manevi duygularını geliştirmek amacıyla İl Müftülüğü tarafından 'Cami-Çocuk Buluşması' etkinliği düzenlendi. Tarihi Sultan Camisi'nde düzenlenen etkinliğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa  İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, çocuklar ve aileleri katıldı. Vali Güvençer, etkinlikte protokol üyeleri ile aynı safta oturmak yerine çocuklarla birlikte aynı safta oturmayı tercih etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, etkinlikteki amaçlarının toplumun her kesimini ve özellikle çocukları camilerle buluşturmak, camileri sevdirmek olduğunu dile getirdi. Müftü Cihan, "Etkinliğimizin yayılarak Manisa başta olmak üzere tüm illere de gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz. Etkinlik çerçevesinde çocuklarımızın manevi, milli ve dini duygularını artırmayı hedefledik. Çocuklarımızın ilgisinin yoğun olması da bizi mutlu etti. Önümüzdeki yıl bu etkinliğimizi daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye  konuştu.

Müftü Cihan'ın konuşmasının ardından kursa katılan çocuklar tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Programın sonunda çocuklara ve velilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.