'Canlı bomba'yı yere yatırıp kelepçe takmış

'Canlı bomba'yı yere yatırıp kelepçe takmış

Mardin’in Midyat İlçesi’nde PKK’nın bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memurlarından Nefize Özsoy’a (32) ilişkin önemli bir bir detay ortaya çıktı.

Önceki gün Edirne’de Selimiye Camii’nde cenaze namazı kılınan şehit Özsoy’u anlatan Müftü Emrullah Üzüm, evli ve 4 yaşında bir kız çocuğu annesi olan Özsoy’un 3 yıl önce büyük bir faciayı önlediğini ifade etti. Habertürk'ün haberine göre Üzüm, “İstanbul Sultanahmet Camii yönetiminde görevli bir arkadaşım aradı ve şehit kızımızın 2013 yılında Sultanahmet Camii’nin avlusuna üzerinde bomba düzeneğiyle giren canlı bombayı etkisiz hale getirdiğini anlattı. Orada yaşanılabilecek büyük bir facianın önüne geçmiş” dedi.

‘ÇOK MERT BİR KIZIMIZDI’


Sultanahmet Camii görevlisi İbrahim Bilgin, şehit Özsoy’a ilişkin şunları söyledi: “Çok mert bir kızımızdı. Bir cumartesi günü Sultanahmet Camii avlusundan cami içerisine girmeye çalışan canlı bombayı yakaladı. Hepimiz tereddüt içerisindeyken o 10 tane erkeğe bedel bir halde o canlı bombayı etkisiz hale getirdi ve kelepçeleyip yere yatırdı. Daha sonra da buradan tayini çıktı ve gitti. Cami içerisinde her zaman görevli sivil bir polis memuru bulunuyor” diye konuştu.

BABASI İSYAN ETTİ: YAŞANMAMALIYDI

Şehit polis memuru Nefize Özsoy’un babası Süleyman Çetin, cenaze sonrası çıkan arbedeye isyan etti. Çetin, “Ne demek bu ya? Konuşursam çok kötü şeyler olur. Lütfen, acımız henüz taze, konuşmak istemiyorum. Dün (önceki gün) yaşananlar olmamalıydı, orada şehit cenazesi vardı” ifadesini kullandı. Bulgaristan’ın Kırcaali iline bağlı Çiftlik Köyü’nde doğan, 1989 yılında ailesiyle Türkiye’ye gelip Edirne’ye yerleşen ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunu olan şehit Nefize Özsoy’un polislik sınavını kazanarak mesle- ğini seçtiği belirtildi. Evli olan Özsoy’un Elif isminde bir kızı vardı.