Cemaat 256 yıllık caminin 'var olduğunu' ispatlamaya çalışıyor

Cemaat 256 yıllık caminin 'var olduğunu' ispatlamaya çalışıyor

Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde, 1762 yılında yapılan, ardından 1922'de yeniden inşa edilen Kısık Camisi'nin cemaati, ibadethaneyi genişletmek için başvuru yaptıklarında, aslında mevcut alanın imar planında cami olmadığını öğrenince şoke oldu.

Cami yetersiz geldiği için namazları dışarıda kılmak zorunda kaldıklarını söyleyen Kısık Cami Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Aytaş, "Büyüklerimizden, belediye başkanımızdan buranın bize cami olarak verilmesini istiyoruz" dedi.

Cami önünde toplanan cemaat ve Kısık Cami Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Aytaş, konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Aytaş, cemaatin özellikle cuma namazı ile öğle namazlarını camide yer olmadığı için dışarıda kılmak zorunda kaldığını söyledi.
"Belediye, caminin yeniden inşa edilmesi durumunda ruhsat verilmeyeceğini söyledi"
Yeni cami yaptırmak üzere harekete geçtiklerini belirten Aytaş, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne başvuru yaptıklarını ve tescilli eser olmadığı için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün sorun çıkarmadığını kaydetti. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne gittiklerinde, imar planında, mevcut alanda cami olmadığını öğrendiklerini dile getiren Aytaş, caminin yeniden inşa edilmesi halinde belediyenin buraya ruhsat vermeyeceğini ifade etti. 

Aytaş, "Büyüklerimizden, belediye başkanımızdan buranın bize cami olarak verilmesini istiyoruz. 2000'li yıllarda o zamanki belediye başkanları camiyi plan üzerinde lağvetmiş. Biz, buraya yeni bir cami istiyoruz. Yetkililerin buraya kulak vermesini bekliyoruz" dedi.

"Cami yoksa imam neden atansın?"

Yaklaşık 100 yıldır kullanılan caminin yok sayıldığını söyleyen cami cemaatinden Osman Çelik, "30 seneye yakındır ben, bu camide namaz kılıyorum; ama nedense burayı yok saydılar. Camiye 60 kişi zor sığıyoruz" diye konuştu.

Cami cemaatinden Tuncay Ural ise "Daha önce burada fahri imamlarımız vardı. Sonra devlet buraya imam atadı. Senelerden beri bunun içindeyiz. Şimdi bunun yok sayılması, çok büyük bir yanlış. Kağıt üzerinde olmasa devlet niye buraya imam atasın?" dedi.