Cerattepe'ye adalet için kendilerini zincirlediler

Cerattepe'ye adalet için kendilerini zincirlediler

Cerattepe Bölgesi’ndeki madencilik faaliyeti için Rize İdare Mahkemesi'nce 'ÇED olumlu' kararı daha önce iptal edilen maden şirketi, 2 Haziran 2015’te yeniden ‘ÇED Olumlu’ kararı aldı.

Rize İdare Mahkemesi'nin, 'Madencilik yapılabilir' yönündeki kararının Danıştay tarafından onaylanarak Cerattepe Mevkii'nde madencilik faaliyetlerinin önünün açılmasına tepki gösteren Halkevleri üyesi Dursun Ali Koyuncu ve yanındaki 5 kişi, İnönü Caddesi üzerinde maden şirketinin bulunduğu iş hanına giderek kendilerini kapı önüne zincirledi.

'Cerattepe’yi yağmacılara teslim etmeyeceğiz' pankartı da açan grup, ‘Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez’, ‘Katil şirket Artvin’i terk et’ sloganları attı. Çevrede toplananlar da sloganlara eşlik ederek alkış tuttu.

Eylem sırasında konuşan Halkevleri üyesi Dursun Ali Koyuncu, “Yaklaşık 2 yıl önce Cerattepe için açtığımız iptal davası bugün sonuçlandı. Danıştay, Artvin halkının taleplerine rağmen Cerattepe’nin katliamı için onay verdi ” dedi.  Gruba müdahale eden polis pankartı kaldırdı, zincirleri sökerek eylemcileri gözaltın aldı ve çevre toplananları dağıttı.