Çevreci çift koylarda 14 saatte, 10 ton çöp topladı!

Çevreci çift koylarda 14 saatte, 10 ton çöp topladı!

Muğla'nın Marmaris İlçesi’nde çevreci İmdat Avcı, eşi Yıldız Avcı ile birlikte tekneyle gezdikleri koylarda, 14 saatte yaklaşık 10 ton çöp topladı.

Muğla Valiliği tarafından üst üste iki kez yılın çevrecisi seçilen ve Türkiye’nin birçok çevre kuruluşundan takdir belgesi alan 63 yaşındaki İmdat Avcı, eşi Yıldız ile birlikte 'Ozanın Türküsü' adlı 13 metrelik tekne ile ilçe koylarını temizlemeye çıktı. Yaklaşık 35 yıldır ilçenin koylarını ailesiyle temizleyen ve çevre duyarlılığını arttırmak için 50 eyleme imza atan Avcı, Netsel Marina’nın mazot sponsorluğu ile şafak vakti denize açıldı. Avcı çifti, turistlerin ve tatilcilerin gezi tekneleri ile uğradığı Cennet, Bedir, Nimara, Amos koylarının yanı sıra Fosforlu Mağarası çevresinde de temizlik yaptı. Çift, tekneye poşetler ile yükledikleri yaklaşık 10 ton çöpü, akşam saatlerinde iki sefer yaparak Yat Limanı’nda bulunan Netsel Marina İskelesi'ne getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri de tekneden çöpleri alarak katı atık tesisine götürdü. İlçede 'Avcı İmdat' olarak tanınan çevreciyi görenler alkışlayarak teşekkür etti.

'TATİLCİLER KİRLETİYOR, BİZ TEMİZLİYORUZ

Cennet koylarının durumunun içler acısı olduğunu belirten İmdat Avcı, “Yaklaşık 30 yıldır Marmaris ve çevresinin doğal güzelliklerinin korunması için ailemle mücadele veriyorum. Sponsorlarımın desteğiyle yedi koy ve çevresinde eşimle temizlik yaptık. Cam ve teneke içki şişeleri, plastik bardak, tabak ve her türden çöp topladık. Yaklaşık 10 ton çöpü eşimle 14 saat, belki de daha fazla sürede toplayarak koylarımızı temizledik. Tatilci ve vatandaşlar kirletiyor, bizler temizliyoruz. Yaradan ömür ve sağlık verdiği sürece temizlemeye devam edeceğiz" dedi.

Yıldız Avcı ise, kızı ve oğluna da çevre bilinci aşıladığını belirterek, "Eşim ve çocuklarımla beraber son nefesimize kadar Marmaris’in doğasının korunması için çalışmalarımız olacaktır" diye konuştu.