Çevrecilerden hippi festivaline tepki: Sit alanı kelebeklere ait!

Çevrecilerden hippi festivaline tepki: Sit alanı kelebeklere ait!

Kelebekler Vadisi'nde bin 200 kişinin katılımıyla düzenlenmesi planlanan hippi festivaline çevrecilerden tepki geldi. Çevreciler, 1. derecede doğal sit alanı olan vadide 80'in üzerinde kelebek türünün yaşadığını anımsatarak, "Bu alanda festival düzenlemek, doğa adına yaptığımız katliamlardan sadece bir tanesi olacaktır" dedi.

Muğla, Fethiye ilçesi Ölüdeniz belde sınırları içerisindeki bulunan ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nca yasal korunma altında olan Kelebekler Vadisi’nde düzenlenmesi planlanan hippi festivaliyle ilgili çevrecilerden tepki geldi.

Bin 200 kişinin katılması planlanan ve müzik sisteminin kurulacağı festivalle ilgili duyuru yapan çevreciler, “Festival, 80'in üzerinde kelebek türünün, ender ve endemik bitkilerin yaşam sürdüğü, 1. derecede doğal sit alanı olan vadiyi tehdit etmektedir. Festivali bir kenara bırakın, kelebeklere ait bu bölgede bir insan bile zararlıdır.
Temmuz-Ağustos ayları, kelebeklerin kozalarından çıkacağı döneme rastlamaktadır. Bu alanda bir festival düzenlemek, bir de bin 200 kisiyle, doğa adına yaptığımız katliamlardan sadece bir tanesi olacaktır. Katılımcılardan bu konuda hassasiyet gösterip o alanı sadece kelebeklere bırakmalarını, festivali iptal etmelerini rica ediyoruz. Umarız bu not bir kelebek etkisi yaratır” dedi.

SİYA SİYABEND KATILMAYACAĞINI DUYURDU
Birçok müzik grubunun da katılacağı duyurulan festivalle ilgili çağrıya ilk tepki Siya SiyaBend’den geldi. Grup, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla festivale katılamayacaklarını duyurdu.
Düzenlenmesiyle ilgili nasıl bir izin alındığı tartışılan festivalin iptaliyle ilgili Change.org’da imza kampanyası başlatıldı.