CHP Antalya'da il başkanı belli oldu!

CHP Antalya'da il başkanı belli oldu!

Bugün yapılan CHP Antalya il başkanlığı seçimini Ahmet Kumbul kazandı.

Ali Seydi KARAGÖZ / YURT

Bugün gerçekleştirilen seçimde Antalya il başkanı Ahmet Kumbul seçilirken 306 oy aldı. Diğer adaylardan Mustafa Erdem 212 oy alırken Vahap Tuncer ise 110 oy aldı

CHP Antalya İl Olağan Kongresi, Nazım Hikmet Kongre Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. CHP Antalya örgütünde mevcut İl Başkanı Mustafa Erdem ile eski CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer'in il başkanlığı için yarıştığı seçime, CHP'liler yoğun ilgi gösterdi.

Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in yanı sıra, çok sayıda partili katıldı. 645 delegenin oy kullandığı kongre öncesinde, daha önce adaylığını açıklayan ve CHP'de il başkanlığı ve milletvekilliği de yapan Tuncay Ercenk, adaylıktan çekidi.

DENİZ BAYKAL'IN SANDALYESİ BOŞ BIRAKILDI

Kongrede eski genel başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın protokoldeki sandalyesi boş kaldı. Almanya'da tedavisi süren Deniz Baykal'ın protokoldeki sandalyesine adı yazıldı.

CHP Antalya İl Olağan Kongresi'nde yeni il başkanı Ahmet Kumbul seçildi. Nazım Hikmet Kongre Fuar ve Kongre Merkezi’nde öğle saatlerinde başlayan kongre, saat 21.00 sıralarında oy sayım işlerinin bitmesinin ardından sonra erdi. CHP Antalya örgütünde mevcut İl Başkanı Mustafa Erdem ile eski CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ve Vahap Tuncer’in yarıştığı seçimde, Ahmet Kumbul 645 delegenin 306’sının oyunu alarak yeni il başkanı seçildi. Mustafa Erdem 212 oy alırken, Vahap Tuncer 110 oyda kaldı. Sonuçların açıklanmasının ardından Ahmet Kumbul destekçileri büyük sevinç yaşadı. Yeni başkan Ahmet Kumbul, sonuçların açıklanmasının ardından partililere teşekkür etti.

AHMET KUMBUL KİMDİR?

1977 yılında Antalya’da doğan Ahmet Kumbul, İlk, orta, lise, üniversite eğitimini Antalya’da yaptı. Endüstriyel elektronik mezunu olan Kumbul’un kendisine ait işyeri var. Telefon santrali, kamera, network işi ile uğraşan Ahmet Kumbul evli ve iki kız çocuk babası. Antalya İl Gençlik Kolları’nda çalıştıktan sonra, Muratpaşa CHP Gençlik Kolları’nda da görev alan Ahmet Kumbul, eşiyle birlikte Muratpaşa Gençlik Kolları yönetiminde de görev yaptı.

AHMET KUMBUL'UN BAŞKANLIĞI'NDA ANTALYA İL YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

  1. MAHMUT ABA

  2. ERCAN AKBULUT

  3. YAĞMUR AKSÜNĞER

  4. TAMER ARI

  5. İLKAY BUDAK

  6. RAFET ÇİLOĞLU

  7. FAHRİ ŞEREF ÇİMEN

  8. ERSAN DERELİ

  9. RAMAZAN DİREMLER

  10. TUĞBA ERKE BOSTAN

  11. ALİ GEYİKÇİ

  12. MEHMET GÜLÇELİK

  13. TURAN HAKAN

  14. FATMA HAKİKAT

  15. HÜSEYİN KARADELİ

  16. HÜSEYİN KAVAK

  17. CANAN KELEŞ

  18. HASAN KİRAZ

  19. SEVDA KOÇ

  20. İBRAHİM KOÇAK

  21. HASAN NEŞELİ

  22. BUĞRA ÖZÇELİK

  23. İHSAN ÖZDEN

  24. DURSUN ÖZORMAN

  25. HÜSEYİN ÖZTAŞ

  26. AYSEL PENEZ

  27. RAMAZAN SAVRAN

  28. FİLİZ TIRAŞ

  29. ERDEM UĞUR

  30. İBRAHİM YILMAZ

ANTALYA İL DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER


1. TUĞBA ÇETİN
2. KALİ KILIÇÇÖTEKALENDER NERĞİZ
3. M.MUAMMER SAYĞILI
4. ALİ ZEYBEK
5. LEYLA GÖLLÜ
6. ŞEVKET KORKUT
7. BÜLENT PEHLİVAN
8. ÖMER ÜNAL