CHP Gençlik Kolları'ndan protesto: Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail siyonizmi

CHP Gençlik Kolları'ndan protesto: Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail siyonizmi

İsrail'de yaşananları protesto eden Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, İsrail Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Grup adına açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, Filistin davasının siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek, "Filistin davasının sağı solu, mezhebi, etnisitesi olmaz" dedi.

Tel Aviv'de bulunan ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını protesto eden Filistin halkına yönelik katliam CHP İstanbul Gençlik Kolları tarafından protesto edildi. İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce'nin de aralarında bulunduğu grup Levent'te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı. "Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail, Katil ABD işbirlikçi İsrail" sloganları atan grup, İsrail tarafından 58 Filistinlinin öldürülmesini protesto etti. 

Grup adına açıklama yapan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, Trump yönetiminin içinde bulundukları durumdan çıkmak için böyle bir hamle yaptıklarını söylerek, "Bizler şunu biliyoruz ki Filistin davasının, sağı, solu mezhebi, etnitesi olmaz. Filistin davası mazlumların davasıdır. Vicdan sahibi olan, bu toprakların mayasında büyümüş olan her insan bu davaya canı pahasına sahip çıkmalıdır. Şunu çok iyi biliyoruz ve farkındayız, Amerika'da sıkışan Trump rejimi Trump yönetimi; kendi sıkışıklığını mazlum orta doğu halklarının kanı üzerinden siyaset yaparak kurtarmaya çalışmasın. Şu anda elimize gelen son bilgilere göre şehit düşen Filistinli sayısı 56'ya ulaştı. Bu dava geçmişte nasıl sahiplenildiyse ve Filistinliler bu bölgenin, orta doğunun onurlu halkı olarak bu mücadelelerinden asla bir adım geri atmadan devam ettilerse bizlerde sonuna kadar bu mücadelenin yanında olacağız" dedi.