CHP İzmir’de tüzük zirvesi

CHP İzmir’de tüzük zirvesi

CHP İzmir İl binasında tüzük kurultayı için bir toplantı düzenlendi.

Özgür TUĞRUL / YURT

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in il dışında olması nedeniyle katılamadığı zirvede; PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl eski başkanları Alaattin Yüksel ile Asuman Ali Güven, eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, İl Başkanı eski Vekili Barış Erel, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Esin Doğan Metin, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Türkbay, İrfan Can, İl eski Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi, Niyazi Arslan, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Hatice Tatlı, Milletvekili eski Adayı Ali Hıdır Uludağ, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) eski Üyesi Şehrazat Mercan hazır bulundu. Komisyonda 7 avukat bulunuyor.

İZMİR İL ÖRGÜTÜ’NÜN TOPYEKUN BİR ÇALIŞMASI OLACAK

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan PM Üyesi Kılıç, “Tüm illerimizden tüzüğe ilişkin öneriler istendi. İzmir’den de istendi. İlçelerden gelen yazıyla önerileri topladık. 2016 yılında kurulan tüzük komisyonumuz vardı. Onlarla birlikte toplandık. Eski göndermiş olduğumuz taslağı gündeme aldık. Ve ilçelerden gelen önerileri topladık ve incelemeye başladık. Tüm İzmir’de siyaset yapanlardan gelen önerileri dikkate aldık. 26 Şubat son gün. Öncesinde bir toplantı daha olacak. İzmir’in siyasete bakışı ve CHP’nin tüzüğe bakışını yansıtacağız. 2016’ da verilenler geçerliliğini koruyor. Onu biraz revize edeceğiz. İlçelerden gelen ve üyelerden gelen önerileri görüşeceğiz. İl yönetim kurulu toplanacak ve karara bağlayacak.  İzmir İl Örgütü’nün topyekun bir çalışması olacak. Herkes bir katkı koyacak. Çoğulcu ve katılımcılığa inanan bir İzmir örgütü var. Tüm örgütün önerilerinin harmanlanacağı bir sonuç çıkacak” dedi.

SOMUT MADDELER NELERDİ?

İl Başkan eski Vekili Barış Erel de toplantıda somut olarak masaya yatırılan konular hakkında bilgi verdi. Erel, “Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi süreci olduğunu belirttim. Cumhurbaşkanlığının belirlenme usulünün bizim parti tüzüğümüzde doğal olarak yer almadığını ifade ettim. Öncelikle bu yönde çalışma yapılmasının doğru olacağını söyledim. Partilerin ittifakının muhtemelen yasalaşacak olacağından bununla ilgili de parti tüzüğünde bir madde olmadığından bunun da belirlenmesi gerektiğini söyledim. Bir de parti kamuoyunda sıklıkla genel başkanın başkanlık süresi, PM üye sayısı, MYK belirlenme usullerini milletvekili ve belediye başkanlarının seçimle ve üst üste kaç kez aday gösterilmesiyle ilgili çok sayıda öneri ve tespit olduğunu ve bunların öne alınması gerektiğini vurguladım. Tüzük önerilerinin ikiye ayrılmasının gereklilik olduğunu söyledim. Birinci kısmında dışa dönük, cumhurbaşkanlığı seçimi ve ittifakla ilgili maddelerin olması, ikinci kısımda parti içi aday belirleme süreci ve kaç kez aday olunabileceği yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini önerdim. Bu çerçeve üzerinde arkadaşlarla gerekli çalışmaları birlikte yaparak genel merkeze göndereceğiz” diye konuştu.  

İl Yönetim Kurulu adına komisyon başkanlığını Sekreter Birgül Değirmenci’nin yürüttüğü komisyonda bir karar alındı. 24 Şubat Cumartesi (Yarın) 15:30’da ilçelerden gelen önerilerin masaya yatırılacağı öğrenildi.