CHP'li belediyeden Cemevi

CHP'li belediyeden Cemevi

CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ilk harcını aralarında Zeytinköy Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin da bulunduğu sivil toplum örgütleriyle birlikte attığı Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi, 6 Ocak Cumartesi törenle açılıyor.

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

İçinde 280 metrekare genişliğe sahip Cem salonun da bulunduğu Kültür Merkezi, Yeşildere Mahallesi ya da bilinen adıyla Zeytinköy’de 1180 Sokak üzerinde bulunuyor. 2 bin 200 metrekarelik alanda inşa edilen merkezde 150 kişilik konferans salonu bulunuyor. Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi’nde ayrıca eğitim salonları, yarı açık toplanma alanı, aşevi, gasilhane ve morg yer alıyor. Kültür Merkezi, 2 milyon 470 bin TL’ye mal oldu.

Belediye Başkanı Uysal, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi’nin yapıldığı Zeytinköy’ün çok kötü yargılarla anılıp haksızlığa uğramış bir bölge olduğunu söyledi. “Oysa Zeytinköy’deki komşularımız iyi insanlardır, temiz insanlardır” diyen Başkan Uysal, “İşte bu manevi merkez bunun atardamarını oluşturduğumuz bir merkez olacak. Burada insanlarımız birbirine kenetlenecek. Burada insanlarımız manevi ve fiziksel bir dayanışma içerisinde olacak. Burası şehrimiz için çok değerli bir tutkal olacak” diye konuştu.