CHP'li eski vekil hastanede hayatını kaybetti

CHP'li eski vekil hastanede hayatını kaybetti

Isparta'nın eski Valisi ve CHP eski Milletvekili Ali Haydar Öner, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Isparta'nın eski Valisi ve CHP eski Milletvekili Ali Haydar Öner, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Medya 32’nin haberine göre; Ali Haydar Öner uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

ALİ HAYDAR ÖNER KİMDİR

Memur bir ailenin çocuğu olarak 10.07.1948’de Kayseri-Sarız’da doğdu.

İlköğrenimini Kayseri’nin Tomarza, Yahyalı ve Felâhiye ilçelerinde, orta öğrenimini parasız yatılı olarak Kayseri Lisesi’nde tamamladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bilimleri Bölümünden 1971–72 öğretim yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası Maiyet Memurluğu’na kadar burs karşılığı olarak İçişleri Bakanlığı Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü Kadro Şubesi ile Genel Kurmay Hava Savunma Harekât Merkezi (ADOC- Air Defence Organizasion Center)’nde çalıştı.

Maiyet Memurluğu’nu Giresun’da yaptı. Askerlik dönemini de kapsayan bu görev sonucunda katıldığı 57.Dönem Kaymakamlık Kursu’nu “Üstün Derecede Başarı” notu ile bitirdi. Tomarza, Orhaneli, Gercüş, Karasu, Germencik, Erbaa, Tirebolu ve Bor Kaymakamlıklarında bulundu. Gercüş Kaymakamlığı sırasında Gercüş ve Hasankeyf Belediye Başkanlıklarını, Karasu Kaymakamlığı sırasında da Karasu Belediye Başkanlığı görevlerini üstlendi.

1993–2000 yılları arasında Bayburt Valisi olarak görev yapmıştı.

Giresun Valiliği ardından 17 Haziran 2004 tarihinde Çankırı Valiliği yaptı.

Isparta Valiliği görevinden, 16 Aralık 2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kırklareli Valiliği görevine atanan Vali Öner, 07 Ocak 2011 tarihinde görevine başlamıştı.

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yaşam Koçu Saadet Şen’le evli olan Vali Öner’in ilk eşinden Aslınaz ve Aysu adlarında iki çocuğu ve Nazlıgül ile Çınar isminde iki torunu vardı.