CHP'li gençler Özgecan'ı kabri başında andı

CHP'li gençler Özgecan'ı kabri başında andı

CHP Kartal Gençlik Kolları Mersin'de Özgecan Aslan'ı kabri başında andı. Dua ederek ailesine başsağlığı diledi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği minibüste katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın  ölümünün 3’üncü yılında mezarı başında anıldı. Şehir Mezarlığı’ndaki anmaya CHP Kartal Gençlik Kolları'da katıldı. 

Kabri başında dua eden CHP'li gençler Özgecan'ın mezarı başında yaptığı açıklamada, ''Toplumumuzun kanayan bir yarası olan kadına şiddet konusunda ülkemizde simge haline gelen Özgecan hainler tarafından katledildi. Bizler nerede kanayan bir yaramız var ise nerede biir mağdur nerede bir ezilen var ise o kişiyi kendimiz bildik ve yanıbaşında olduk. Yaşanan bu vahşetin yıl dönümünde sessiz kalmayıp yüzlerce kilometre aşarak, bizle aynı duyguları paylaşan binlerce genç kardeşlerimizi temsilen bugün Özgecan Aslan'ı kabri başında andık. Bundan sonrada aynı hassasiyet ile CHP'li gençler olarak ezilen ötekileştirilen, katledilen mağdur edilen tüm vatandaşlarımızın yanında olacaklarını'' belirtti.

Daha sonra Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret eden gençler ''aileye bağsağlığı'' dileyerek, ''bizler  de sizlerin evlatlarıyız. Ezilen mağdur edilen ötekileştirilen her ailenin yanındayız'' dedi.