CHP'li vekil evleri yıkılan yurttaşları yalnız bırakmadı

CHP'li vekil evleri yıkılan yurttaşları yalnız bırakmadı

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, olaylı yıkımın gerçekleştiği Kirazpınar Köyü’nde vatandaşlara hem moral hem de yanlarında olduğu mesajını verdi.

Gebze’ye bağlı Kirazpınar Köyünde TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafından yaptırılan 3. Etap Projesi kapsamında geçtiğimiz hafta bazı evlerin olaylı bir şekilde yıkımı gerçekleştirilmiş, çıkan olaylarda da yaralananlar olmuştu. Yaşanan olaylı yıkımın ardından CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Karaosmanoğlu ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ile birlikte Kirazpınar’daydı. 

YÜREĞİM SİZİNLEYDİ

Vatandaşların yaşadığı sorunları dinleyen TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet olayları yakından takip ettiğini belirterek, “Meclisteki görevim sebebiyle o talihsiz günde yanınızda olamadım. Ama gönlüm sizinleydi, yüreğim sizinleydi. Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Bunu hak etmediğinizi düşünüyorum. Çünkü burada meşru olan sizsiniz. Haklı olan sizsiniz. Tapulu arazilerinizi korumaya çalıştığınız için, o müdahaleye maruz bırakılmanız hak değildir, hukuk değildir” dedi. 

YAŞANANLAR VİCDANA SIĞMAZ

Açıklamalarına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Yaşanan olayları şiddetle kınıyorum. Meclis'te sizin adınıza bakanların, hükümetin, bu ülkeyi ve kentleri yönetenlerin duyması adına sesinize ses olmamın nedeni buydu. Bir hukukçuyum ben, siyasetin de canı cehenneme. Kazanılmış haklara saygı gösterilmeden, insanların hakkını tanımadan mağdur edilmesi hiç doğru bir şey değil. Mecliste bu sorunu sürekli dile getireceğim. Belediye başkanlarının mahkeme kararlarına uyarak doğru dürüst davranmalılar. Bu yaşananlar hakka ve vicdana sığmaz. Kazanacak olan sizlerin mücadelesidir” şeklinde konuştu. 

HERKES MAHKEME KARARINA UYMAK ZORUNDA

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ise yaptığı konuşmasında “Yapılan uygulamalarda kanunsuzluk var. Mahkemeye başvurdunuz. Ancak mahkeme kararını beklemeden sizi tehdit etmeye başladılar. Verilen hizmetleri ellerinizden aldılar. O günkü onurlu mücadelenizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Sizlerin üzerine gaz ve su sıkanları lanetliyorum. Herkes mahkeme kararına uymak zorunda. Belediye başkanının evleri yıkma hakkı yok. Sen kimin başkanısın, sermaye ve rantın başkanı mısın? Tüccarlık yapacaksa gitsin fabrikasına yapsın” dedi.