CHP'nin efsane milletvekili... 'Mevlüt Baba' anıldı

CHP'nin efsane milletvekili... 'Mevlüt Baba' anıldı

CHP'nin efsane milletvekili 4 sene önce hayatını kaybeden Mevlüt Aslanoğlu için bugün mezarı başında anma düzenlendi. CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay da Aslanoğlu'nu önce twitter'da sonra da Meclis'te andı

2014 yılında hayatını kaybeden 22. ve 23. dönem Malatya Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen ve 2014 yılında hayatını kaybeden Mevlüt Aslanoğlu için bugün saat 14:00'da Büyükçekmece Yeni Mezarlığı'nda anma düzenlendi. Anma törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, eski milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Umut Oran, oğlu Erdem Aslanoğlu, belediye meclis üyeleri, CHP İstanbul il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra ailesi ve yakınları katıldı.

“SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”

Mevlüt Aslanoğlu için okutulan Kuranı Kerim’in ardından konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Aslanoğlu’nun ideoloji farkı gözetmeden toplumun her kesimine hizmet etmeyi kendisine vazife edinmişi örnek bir siyasetçi ve insan olduğunu belirterek,  “Aramızdan ayrılışının dördüncü yıl dönümünde kendisini saygı ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad, makamı cennet olsun” diye konuştu.

“ÜLKEYE VE ÜLKE İNSANINA ÇOK EMEĞİ GEÇTİ”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Kendisini tanıdığım süre içerisinde Mevlüt Aslanoğlu, bu ülke için canını seve seve feda eden, bu ülke insanı için gece gündüz demeden çalışan bir ağabeyimizdi. Şahsıma, ilçemize, İstanbul’a memleketi Malatya’ya ve Türkiye’nin pek çok bölgesine yetişmiş, koşmuş vatandaşın derdini kendi derdi olarak görmüştür. Bu ülkeye ve bu ülke insanına çok emeği geçmiştir. Biz ona her zaman hakkımızı helal ettik umut ediyorum ki o da hakkını helal etmiştir. Bu dünyadan ayrılırken Allah herkese Mevlüt ağabeyin bıraktığı gibi eserler bırakmayı nasip etsin.”

Mevlüt Aslanoğlu’nun oğlu Erdem Aslanoğlu’da aradan geçen 4 yıla rağmen acılarının çok büyük olduğunu ifade ederek; “Ne mutlu bize ki babamın bize en büyük mirası siz değerli dostlarımız oldu” diye konuştu.

Aslanoğlu Meclis'te yaptığı eylemlerle CHP'liler başta olmak üzere tüm yurttaşların gönlünde yer etmişti.

Aslanoğlu'nun ölüm yıldönümünde sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı. Bu paylaşımlardan en duygusal olanı oğlu Erdem Aslanoğlu tarafından yapıldı. Erdem Aslanoğlu babası için yapılan bir videoyu paylaşarak; "Bugün 4 sene oldu,zaman çabuk geçiyor ama unutulmuyor, unutmak mümkün mü?
Onuruyla yaşayan koskoca bir çınar,sırtımı yasladığım bir dağ gibiydi. 
Babam,senin oğlun olmakla hep gurur duydum...
Özlüyoruz..... Allah mekanını cennet eylesin..."
diye yazdı.

CHP'Lİ VEKİLDEN BÜYÜK VEFA

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay da bir vefa örneği göstererek Mevlüt Aslanoğlu'nun ölüm yıldönümünü unutmadı. Balbay, twitter hesabından "Silivri günlerinde bizi içeride-dışarıda hiç yalnız bırakmayan kardeşimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nu kaybedişimizin 4. yılında saygıyla anıyoruz. Onun insanlığı unutulmaz." ifadelerini kullandı.

Balbay, Aslanoğlu'nu görev yaptığı Meclis'te de anarak; "Ferit Mevlüt Aslanoğlu, halkın içinde vekillik yapan bir kardeşimizdi. Onu, onurla görev yaptığı Meclis’te andık, selamladık. Saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz." diye yazdı. Balbay Meclis'te şu konuşmayı yaptı:

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU KİMDİR?

Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 1 Şubat 1952’de Malatya Arapgir’de doğdu. Babasının adı İbrahim Fehmi, annesinin adı Ayşe Nadiye’dir.

Bankacı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitirdi. Garanti Bankası’nda Müfettiş, Şube Müdürü, Krediler Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Ekonomi Dergileri tarafından “Yılın Bankacısı” ödülünü aldı.

22 ve 23. Dönemde Malatya Milletvekili seçildi. İngilizce bilen Aslanoğlu, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Mevlüt Aslanoğlu'nun cenaze töreninden...

İşte Aslanoğlu'nun Meclis'te yaptığı bazı eylemlerden kareler: