CHP'nin yeni genel başkanı belli oldu!

CHP'nin yeni genel başkanı belli oldu!

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda oylamanın ardından yeni Genel Başkan belli oldu. Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeni genel başkan seçildi. Gelen son dakika haberine göre Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı. Yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında ''Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreç kolay bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele edeceğiz. Bizim yanımızda olmanızı istiyoruz. Bizim mücadelemiz 80 milyonun geleceğinin mücadelesidir

Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen seçim sonucuna ilişkin ''1237 geçerli oy olduğunu, 16 oyun geçersiz sayıldığını, Muharrem İnce'nin  447 oy aldığını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 790 oyla yeniden Genel Başkan seçildiğini '' açıkladı. Salonda büyük bir coşku yaşandı.  

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçildikten sonra Kurultay'da yaptığı teşekkür konuşmasından satırbaşları:   

 Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreç kolay bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele edeceğiz. Bizim yanımızda olmanızı istiyoruz. Bizim mücadelemiz 80 milyonun geleceğinin mücadelesidir. Hapishanelerin tıka basa dolu olduğu bir ülkede kimse rahat uyuyamaz. Gazetecilerin, milletvekillerinin hapiste olduğu bir ülkede kimse rahat uyuyamaz. 

Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Özgürce yaşamak istiyoruz. Huzuru vatanın bütün topraklarına yayacağız. Bereketli topraklar üzerinde her caddede her sokakta huzur olacak. Bunun garantisini veriyorum sizlere.  Bugün Afrin'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün şehitlerimize şükran, minnet borçluyuz. Onlar bizim onurumuzdur.

Daha düne kadar sadece PKK sorunu vardı. Şimdi El Nusra PKK, YPG, IŞİD sorunu var. 

Beni tekrar böylesine zorlu ve onurlu bir göreve seçtiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.  Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Adalet mücadelesdir. Bu mücadelemizi sonuna kadar götüreceğiz! 
80 milyonun güvenini kazanmak bizim görevimizdir. 80 milyonun güvenini kazanmak zorundayız. Vatandaşın sorunlarına eğilmek bizim görevimizdir. Sokaktaki vatandaş dertleniyorsa, biz o vatandaşın yanında olacağız. Biz onun derdiyle ortak olarak soruna çözüm olacağız. Bu zorlu görevi sözüm söz CHP Genel Başkanlarına yakışır bir şekilde sürdüreceğim. Biz Kuvayi Milliyeciyiz ve dünyanın en köklü partilerinden birisiyiz.