CHP’de 25 bin kadın 'eşitlik ve adalet' için buluşacak

CHP’de 25 bin kadın 'eşitlik ve adalet' için buluşacak

CHP’de 5 Aralık’ta bir ilke imza atılacak ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği gün grup toplantısını Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınlarla Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapacak.


CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı 5 Aralık’ta, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği günde farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

‘Eşitlik ve Adalet” şiarıyla düzenleyecekleri Kadın Buluşması’na Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan ve haksızlığa uğradığını düşünen, adalet ve eşitlik isteyen herkesin davetli olduğunu vurgulayan Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, “Bu buluşma, 81 ile yaptığımız bir çağrı, tüm kadınların kendini içinde hissedebileceği bir çağrı aslında” bilgisini paylaştı.

Etkinliklerinin Salı gününe rastlamasından dolayı grup toplantısının da Arena’da yapılacağını belirten Köse, “Sayın Genel Başkan, sağolsun etkinliğimizi öğrenir öğrenmez grup toplantısını bizimle yapmaya karar verdi. Kadınlarımız için farkındalık yaratacak bir etkinlik olacak. Bunun için kimseye özel bir davette bulunmadık. Dileyen bütün kadınlarımıza etkinliğimizin kapıları sonuna kadar açıktır” ifadesini kullandı.

Kadının sesinin yeterince çıkmadığını, kadınların çok ciddi sorunlarla boğuştuğunu belirterek, kadın cinayetlerindeki artışı da vurgu yapan Köse, salonda “ben seçerim”, “kendini içinde hissetmek istiyorsan gel”, “kadınım hakkım var” sloganlarının kullanılacağını söyledi.

12 KADIN KÜRSÜYE ÇIKACAK


Etkinlikte, 6’ısı yöresel, 6’ısının seçilmiş kadınlardan konuşma yapacağını vurgulayan Köse, konuşmacıların özellikle toplumun değişik kesimlerini temsil etmesine özen gösterdiklerini söyledi.​​​​​​