CHP’li Pekşen’den şehitlik tepkisi 

CHP’li Pekşen’den şehitlik tepkisi 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon’un Köprübaşı İlçesi'ndeki Harmantepe Şehitliği'nin bakımsız bırakılmasına tepki gösterdi. Pekşen, son halini görüntülediği şehitlik için de TBMM’ye soru önergesi verdi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Harmantepe Yaylası’nda 1916 yılında Rus işgalinden kurtulmak için başlatılan savaşta şehit olan 150 er ve 7 astsubay için yaptırılan Harmantepe Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etti. Ziyarette her yıl 29 Haziran'da anma törenleri düzenlenen anıtın son halini görüntüleyen Pekşen, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak “Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde yer alan Harmantepe Şehitliği’nin harabeye dönmüş hali bu topraklar için canını veren aziz şehitlerimize büyük bir saygısızlıktır” dedi.

"ŞEHİTLERİMİZE VE TARİHİMİZE SAYGISIZLIK"

Harmantepe Şehitliği'nin son durumunun içler acısı olduğuna işaret eden ve anıtın bakımsız bırakılmasına tepki gösteren Pekşen, şöyle konuştu:

“Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir rezaletle karşılaşmazsınız. Bütün toplumlar tarihlerine, şehitlerine gereken önemi göstererek sahip çıkmaktadır. Ancak bizim ülkemizde gördüğünüz gibi bu ülke için canını vermiş aziz şehitlerimizin mezarları yıkık dökük, harabe bir halde. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Bu durum tam bir sorumsuzluk, aymazlık örneğidir. Şehitlerimize ve tarihimize saygısızlıktır.”

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Harmantepe Şehitliği’nin bakımsızlığı nedeniyle ilgili olarak da TBMM’ye İçişleri Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini ekledi.