Çiftçi, Türk basınını zekasıyla dövdü

Çiftçi, Türk basınını zekasıyla dövdü

Bir çiftçi medyada çıkan 'sebzeleri kezzapla' yetiştiriyorlar haberleri için, sivri biber serasında bir çekim yaptı. Zeki Türk çiftçinin çektiği bu video aşırı derecede 'ironi' içermektedir.

Bir çiftçi; kıl sivri biber serasına girerek 'kezzapla, zehirli kimyasallarla' nasıl sebze yetiştirdiklerini tek tek anlattı. Televizyonlarda çıkan haberlere ironi olarak bu videyu çeken çiftçinin paylaşımı sosyal medyada en çok paylaşılan videolar arasına girdi.

Sinop'un Ayancık İlçesi'nin eski Belediye Başkanı, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Rifat Örnek de bu videoyu Facebook'taki arakdaşlarına tek tek gönderdi.
  
Çiftçi çektiği video da şu ifadeleri kullandı:

Bu ürünleri 3 gün önce toprakla buluşturduk. 3 gün içinde bu hale geldi. Bu hale gelmesi için ne yaptık dersiniz? Bunda da 'kezzap uygulaması' yaptık. Bir takım asitle kullandık. Ayrıca kıl sivriye geceleri, seranın etrafını kapatıp karbonmonoksit gazı veriyoruz. Evet yanlış duymadınız karbormonoksit gazı veriyoruz. Ve sabaha kadar seranın içerisinde kalan bu gaz; çiçek halindeki biberleri yarın sabah toplanacak hale getiriyor. Zehirli kimyasallarla yetiştirilen biberlerimiz yarın sabah toplamaya hazır. Tahminen bir kaç gün sonrada sizin sofranızdaki yerini alacak. 

Televizyonlarda duyduğunuz 'zehirli kimyasal ürünler' haberleri -artık biz de bunu itiraf edelim- ürünlerimizi kezzap, yanık yağı ve bir takım atık kimyasallarla yetiştiriyoruz. 

Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan bir vatandaş da; 'Türkiyem bu video TV kanallarında sebzemizle ilgili yapılan yalan yanlış, haberlere tepki için çekilmiştir, kezzapla sebze yetiştirileceğine nasıl inanırsınız? Bu bir ironidir, ironi nedir? Söylenen sözün tersini kastederek kişiyle veya olayla alay etme. Anladınız mı şimdi?

İŞTE O VİDEO...