Çöken 4 duvarla ilgili halkın mühendislerinden açıklama!

Çöken 4 duvarla ilgili halkın mühendislerinden açıklama!

İstanbul'da bir haftada arka arkaya 4 istinat duvarı çöktü. En son bugün Ümraniye'de yapımı devam eden bir inşaatın iksa duvarı çökmesinin ardından Halkın Mimarları Mühendisleri ve Şehir Plancıları'ndan açıklama geldi.

Ümraniye'de çöken yolda bulunan araçlar göçüğün içinde kalmasının ardından açıklama yapan Halkın Mimarları Mühendisleri ve Şehir Plancıları (Politeknik) açıklama yaparak, son dönemlerde yaşanan iksa/zemin göçükleri yanlış tasarlanan ve denetlenmeyen iksa projelerinden kaynaklandığını belirtti.

MÜHENDİSLİĞİN İLKELERİ GÖZARDI EDİLİYOR

Zemin etütleri sağlıksız ve imalatların yetersiz olduğunun altını çizen Politeknik, "Son dönemlerde yaşanan istinat ve iksa duvarı göçükleri sağlıklı zemin etütlerinin yapılmadığı, iksa duvarı yük hesaplarının yanlış yapıldığı ve duvar imalatlarının zemin mühendisliği ilkeleri göz ardı edilerek yapıldığını gösteriyor" dedi.

PROJELER DENETLENMİYOR

Politeknik yazılı olarak sosyal medyada paylaştığı açıklamasına şöyle devam etti, "Proje, imalat, denetim süreçlerinin sağlıklı, güvenli işletilmesinde denetim ve yaptırım sorumluluğu yerel yönetimlerde ve bakanlıklardadır! Belediyelerin rant kapısı olarak gördüğü inşaatların imalat sırasında projeye uygunluğu yerinde denetlenmiyor!"