Cumhurbaşkanlığı'ndan Suriye zirvesi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan Suriye zirvesi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran'da siyasi süreç için yürütülen ortak çabalar ele alınacak. Suriye ihtilafına kalıcı çözüm aranacak" denildi.

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yayınlanan açıklama şöyle:

Cumhurbas¸kanımız Sayın Recep Tayyip Erdogˆan, I·ran Cumhurbas¸kanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Bas¸kanı Vladimir Putin’in katılımlarıyla gerc¸ekles¸ecek olan u¨c¸lu¨ zirve toplantısı yarın Tahran’da yapılacaktır.

Zirve toplantısında, Suriye ihtilafına kalıcı c¸o¨zu¨m bulunması amacıyla, Astana mekanizması bagˆlamında sahada ve siyasi su¨rec¸ kapsamında yu¨ru¨tu¨len ortak c¸abalar ele alınacaktır.

Toplantıda, ikincisi gec¸tigˆimiz Nisan ayında u¨lkemizin ev sahipligˆinde gerc¸ekles¸mis¸ olan u¨c¸lu¨ zirvenin ardından meydana gelen gelis¸melerin degˆerlendirilmesi ve ileriye yo¨nelik atılabilecek adımların tespit edilmesi hedeflenmektedir.


Sayın Cumhurbas¸kanımızın, zirve esnasında mevkidas¸larıyla gerc¸ekles¸tirecekleri ikili ve u¨c¸lu¨ temaslarda, I·ran ve Rusya Federasyonu’yla ikili ilis¸kilerimizin yanı sıra digˆer gu¨ncel,bo¨lgesel konuların da ele alınması o¨ngo¨ru¨lmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.