Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Bülent Tezcan hakkında yasal yollara başvurulacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Bülent Tezcan hakkında yasal yollara başvurulacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "faşist diktatördür" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında yasal yollara başvurulacağını söyledi.

Kalın, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında,  "CHP’li Bülent Tezcan’ın nefret söylemi, ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Bu siyaset değil, milletin iradesine düşmanlıktır. Bu konuda yasal yollara başvurulacaktır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Eşkinat’a destek vermek için Tekirdağ’a giden Tezcan, CHP'li belediye başkanlarının 'şamar oğlanı' olmadığını belirterek, “Ne demiş Süleymanpaşa Belediye Başkanımız, 'Faşist, diktatör' demiş. Kime demiş, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a demiş. İddia bu, şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de” ifadelerini kullanmıştı.