Cumhuriyeti, demokrasiyi, laiklik ilkesini ve hukuku hiçe sayanlara inat Cumhuriyet'e sahip çıkacağız

Cumhuriyeti, demokrasiyi, laiklik ilkesini ve hukuku hiçe sayanlara inat Cumhuriyet'e sahip çıkacağız

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin bir mesaj yayınladı.

Hürriyet mesajında şu ifadeleri kullandı:

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün en büyük eserim diye ifade ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yılını kutluyor olmanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz. 
Cumhuriyet bir aydınlanma devrimidir. Hürriyettir, Eşitliktir, Bağımsızlıktır. Özgürlüğümüzün tarihteki imzasıdır. Farklılıklara rağmen bir arada yaşamaktır. 
 
"Az zamanda çok işler yaptık” diyerek Ulusuna inanan, güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i ulusuna hediye etmiştir. 

Cumhuriyeti, demokrasiyi, laiklik ilkesini ve hukuku hiçe sayanlara inat Cumhuriyete ve parlamenter demokrasiye sahip çıkmak ve yaşatmak vazgeçilmemizdir.

Biz Cumhuriyet'i korudukça, Cumhuriyet de hepimizi koruyacaktır.
 
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızı, bağımsızlık için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın her yıl tüm yurtta daha büyük coşkuyla, heyecanla ve korkmadan kutlanması dileğiyle, cumhuriyetimizin temel ilkelerini yaşatma azim ve kararlılığıyla, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.