Danıştay bir kez daha Bahçeşehirlilerin haklılığını tespit etti

Danıştay bir kez daha Bahçeşehirlilerin haklılığını tespit etti

Bahçeşehir’de yıllardır süren hukuk mücadelesinde çevreciler haklılıklarını ispatlıyor ancak her alınan karara yerel yönetimin itirazı ile dava süreçleri uzuyordu. Son bir hafta içerisinde Başakşehir Belediyesi ve inşaat şirketinin itirazlarına İstanbul 4.İdare Mahkemesi ve Danıştay 13.Dairesi red kararı verdi. Mahkemelerin verdiği bu kararlarla Bahçeşehir’de Pazartürk ve Gölette yürütülen inşaatların “Şehircilik ilkelerine, kamu yararına, plan bütünlüğüne aykırılığı” son kez tescil edilmiş oldu. BADER Başk

Bahçeşehir’de son 4 yıldır süren hukuk mücadeleleri Bahçeşehirliler Derneği (BADER) öncülüğünde başlamış, site yöneticileri, Gölet Gönüllüleri ve CHP Başakşehir Meclis Üyelerinin açtıkları davalarla bugünlere kadar gelinmişti. 

Bader ve Gölet Gönüllülerine ulaşan son bilgiyi sizlere sunuyoruz.

“Bugün(18.12.2017) tarihinde bizlere tebliğ edilen Danıştay 13.Dairesi’nin kararı ile Gölet Park’da devam eden inşaatın hukuksuzluğu bir kez daha tespit edilmiş oldu. Daha önce ihale işleminin iptali davasını gören mahkeme, bu davada Yürütmenin Durdurulması kararı vermişti. Buna istinaden hukuksuzluğu tespit edilen ihale ve devamındaki inşaat işlemlerinin durması beklenirken Başakşehir Belediyesi inşaata hukukun etrafından dolanarak devam etmişti. Ayrıca Başakşehir Belediyesi bahsi geçen Yürütmenin Durdurulması kararına da itiraz etmişti. Danıştay 13.Dairesi vermiş olduğu karar ile, Başakşehir Belediyesi’nin itirazını reddetmiş ve verilen Yürütmenin Durdurulması kararının yerinde olduğuna kanaat getirmiştir. Biz bu aşamada, hukuk kuralları ve mahkeme kararlarına saygılı olması beklenen ve bu kararları uygulaması gereken Başakşehir Belediyesi’nin derhal inşaat çalışmalarının durdurulması yönünde karar vermesini beklemekteyiz. Başakşehir Belediyesi ve ihale alıcısı firma aleyhine bir bir yargı kararları veriliyorken, imar planları, belediye başkanına verilen yetki ve ihalenin hukuksuzluğu tespit edilmişken inşaatın durması için daha ne beklenmektedir bunu da Başakşehir Belediyesi’ne sormaktayız. Bader ve Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri olarak, Başakşehir Belediyesi’nin yargı kararlarına uymasını bekliyoruz.”