Dedesi ve babaannesini 15'er kez bıçaklayarak öldürdü

Dedesi ve babaannesini 15'er kez bıçaklayarak öldürdü

Edirne'de dedesi ve babaannesini 15'er kez bıçaklayıp öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 22 yaşındaki Oğuzhan Selçuk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Cinayetleri itiraf eden Selçuk, "Beni zaten sevmiyorlardı. Bana tamamen ters inanış ve yaşayış içerisindeydiler" dedi.

Edirne'de geçen pazar günü Oğuzhan Selçuk, beraber yaşadığı, ikisi de 74 yaşındaki dedesi Zeynel ve babaannesi Firdevs Selçuk'u evlerinde 15'er kez bıçaklayıp öldürdü. Apartmandan çıkışta karşılaştığı halası Çiğdem Selçuk ve onun oğlu Barış Esendemir'i ise bıçakla yaraladı. Oğuzhan Selçuk, gittiği internet kafede polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan katil zanlısı Selçuk, işlemlerinin ardından bugün Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunda cinayeti soğuk kanlı bir şekilde itiraf eden katil zanlısı Selçuk, yaşananları söyle anlattı:

"Evden çıkmak üzereyken, büyükbabam Zeynel'e şaka amaçlı 'Ne haber' diye sordum. Kendileri beni zaten sevmiyorlardı. Bana tamamen ters inanış ve yaşayış içerisindeydiler. Olay esnasında bana kötü bir şekilde baktı, sanki beni ikaz eder gibi bir tutumu vardı. Ben o sırada motosikletin anahtarını odamda unutmuşum. Anahtar ile bir miktar para alıp 2-3 gün dışarıda kalmak amacıyla evden çıkmak düşüncesindeyken, büyükannem ve büyükbabamın bana zarar vereceklerini düşündüğüm için 'öldürülmektense öldürmek daha iyidir' ve benim dini inanışıma göre de yerindedir diye düşünerek misvak soymakta kullandığım çakı bıçağıyla mutfakta bulunan büyükannem Firdevs'i neresine vurduğumu hatırlamıyorum, bıçakladım. Daha sonra dedem Zeynel Selçuk'u mutfakta hatırlamadığım yerlerinden bıçakla yaraladım. En son acı çekmemesi için kalbine bıçağı sokarak öldürdüm."

'ŞAH DAMARINDAN KESECEKTİM'

Halası ve yeğeniyle apartman çıkışında karşılaştığını anlatan Selçuk, onları da öldürecekken vazgeçtiğini belirterek, "Bu olaydan sonra apartmandan indim. Apartman kapısında halam Çiğdem ile oğlu Ali Barış bana doğru geliyorlardı. Halam Çiğdem elimden bıçağı almaya çalıştı. Ben zaten Çiğdem halamı sevmiyorum. Onunla bir gün önceden münakaşa etmiştik. Olay günü de oğlu ve kendisinin bana zarar vereceğini düşünerek öldürmek amacıyla Çiğdem halama hatırlamadığım sayıda sırtına bıçakla yaralama yaptım. Aslında Çiğdem halamı şah damarını keserek öldüreyim dedim ama daha sonra vazgeçtim. Oğlu Ali Barış'a da aynı şekilde bıçakla öldürmek amaçlı olarak yaralama yaptım. Elimden kaçıp kurtuldular. Aksi takdirde de bu iki şahsı da öldürecektim. Daha sonra bıçağı yere koyarak polisin beni gelip almasını bekledim. Bu esnada ellerimin kanlı olduğunu hatırlayarak temizlemek için yakınlarda bulunan internet kafeye girdim. Ellerimi yıkadıktan sonra polisin gelmesini bekledim" diye konuştu.

Psikolojik tedavi görüp, görmediğinin sorulması üzerine katil zanlısı Selçuk, şizofreni ve bipolar bozukluk tedavisinde kullanılan 2 ilacını da 1 ay önce bıraktığını söyledi. Selçuk, "Tıbben tedavi görmüyorum. Ancak 1 ay öncesine kadar iki ilaç kullanıyordum. Bana zarar verdiğini düşünerek bu ilaçları almayı bıraktım" dedi.

Savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Selçuk, buradaki savunmasında ise "Olay esnasında fazla ses ve gürültüye maruz kaldım. Stres altındaydım. Bu baskıya dayanacak durumum yoktu. Bu nedenle böyle bir olayı gerçekleştirdim. Apartmandan çıkarken de halam Çiğdem ve onun oğlu Ali Barış üstüme geldiler. Ben de nefsi müdafaa onlara da saldırdım. Ben aslında şah damarlarına hedef aldım ama ölmediklerine göre denk gelmemiş" ifadelerini kullandı.

Edirne 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce 'kasten öldürme' suçundan tutuklanan Oğuzhan Selçuk, Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.