Demokrasi nöbetinde CHP ve AKP'liler karşı karşıya geldi

Demokrasi nöbetinde CHP ve AKP'liler karşı karşıya geldi

Aydın'daki 'demokrasi nöbeti'nde AKP Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun konuşma metnini yırttı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay neler yaşandığı YURT'a anlattı.

Aydın'da, partililerle birlikte 'Demokrasi yürüyüşü' yapan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, nöbet tutulan alana gelerek buradaki kürsüden vatandaşlara seslenmek istedi. Ancak, AKP'lilerin karşı çıkmasıyla gerginlik yaşandı.

Yumruklar konuştu

Meydanlarda halkla iç içe olmadığı iddiasıyla AKP tarafından eleştirilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, ellerinde Türk bayraklarıyla, Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kalabalıkla birlikte Atatürk Kent Meydanı'ndaki nöbet alanına yürüdü. Nöbete davet edilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Osman Zolan, Kent Meydanı'na gelerek Aydınlılar'ı selamladı. Kuran'dan bölümlerin okunmasıyla başlayan programda, İstiklal Marşı okundu. Programın sunucusu CHP'lilerin de programa katılacağının duyurusunu yaptı.

Çerçioğlu, yanındakilerle birlikte meydana doğru hareketlendi. Program için kurulan platformun önüne gelen bir grup belediye personeli, Büyükşehir Belediyesi'ne ait kürsüyü, kurulan platformun üstüne çıkarmak istedi. AKP'liler, 13 günden bu yana hiçbir kürsünün platform üzerine konulmadığı gerekçesiyle buna izin vermedi. Çerçioğlu'nun meydanlarda görülmediğini öne süren AKP'liler konuşma yapmasını engellemek isteyince iki parti arasında tartışma çıktı. Bu sırada Çerçioğlu'nun kürsüdeki konuşma metninin AKP Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş tarafından yırtılması olayın büyümesine neden oldu. İki grup arasındaki tartışma, yerini kısa sürede yumruk ve tekmelere bıraktı. İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün talimatıyla olaya polis müdahale etti.

AKP'li Özmen araya girdi


AKP İl Başkanı Ömer Özmen de mikrofonu alarak taraflara sakin olmaları çağrısında bulundu. Özmen, "Hepimiz kardeşiz, demokrasiye sahip çıkmak için meydanlardayız. Sayın Çerçioğlu, bugün aramıza katılıp demokrasi nöbetinde bize destek verdiniz. Buyurun platforma konuşma yapabilirsiniz" dedi. Çerçioğlu'nun ve Osman Zolan'ın kürsüye çıkmasıyla taraflar sakinleşti.

Çerçioğlu: Demokrasiye yapılmış bir darbe

Yurt Gazetesi'ne konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,
"Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak olağanüstü meclis toplantısı yaptık ve darbe girişimine karşı bir bildiri yayımladık, 'cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korumaya devam edeceğiz' dedik. Meclis'teki 3 partinin temsilcileri imza koydu ve oy birliğiyle geçti. Biz bu bildiriyi okuyacaktık ama AKP Kadın Kolları Başkanı korumamızın elinden aldı ve yırttı. Bu demokrasiye yapılmış bir darbedir. Aydın halkının seçtiği meclise yapılmış bir hakarettir ve darbedir. Takdiri Aydın halkına bırakıyorum. Kadın kolları başkanı bildiriyi yırttığı için orada bir gerilim yaşandı, başka türlü sıkıntılı bir durum yaşanmadı. Ben daha sonra AKP'li Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın elinden tuttum 'hoşgeldiniz' dedim ve ortalığı sakinleştirdim" diye konuştu.

Didim Belediye Başkanı Atabay olayı anlattı

Olaya tanık olan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da, şunları söyledi: "Basına yansıdığı şekilde tekmeli yumruklu bir kavga yaşanmadı, sadece tartışma yaşandı. Normal olarak gergin bir ortam vardı. Özlem Başkan ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da orada misafir olarak bulunuyordu. Özlem Başkan, Osman Başkan’ın elini tutup kaldırdıktan sonra meydanda çok büyük bir yumuşama oldu. Aydın halkından gelen bir tepki olduğu söyleniyor ama öyle bir tepki yoktu. Başkan Çerçioğlu zaten sürekli olarak meydanlardaydı; halka lokma dağıttı, pilav dağıttı. Olaydan birkaç gün evvel Büyükşehir Meclisi olağanüstü toplanmıştı. Meclis’ten 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili olarak bir kınama metni çıktı ortaya. Demokrasiye ve cumhuriyete Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi her üç partinin de yani AKP, CHP ve MHP’nin meclis üyelerinin ortaklaşa imza koyduğu bir metinle darbeye karşı çıkıldı ve bu meclis tarafından imza altına alındı. Sayın Çerçioğlu aslında halkı bilgilendirmek adına bu metni orada okuyacaktı. Kargaşa içinde AKP Kadın Kolları Başkanı, Özlem Hanım’ın okuyacağı Meclis’in kararının yer aldığı kâğıdı yırttı. Ben olayın yakınındaydım ama sosyal medyada da olayın fotoğrafları ve videoları var."