Dersten çıkarıp zorla ‘Şehadet Bilinci’ verilen öğrenciler zehirlendi!

Dersten çıkarıp zorla ‘Şehadet Bilinci’ verilen öğrenciler zehirlendi!

Mersin'de 31 Mart'tan 15 Temmuz'a Şehadet Bilinci Konferası'na, Pirireis Ortaokulu'ndan telefon zinciriyle götürülen öğrenciler yedikleri ekmek arası tavuk tantuni yüzünden hastanelik oldu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’in Yenişehir ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerinin götürüldüğü ‘Şehadet bilinci’ etkinliğinde dağıtılan yemekten dolayı öğrencilerin zehirlendiğini açıkladı. Zehirlenen öğrencilerden birinih velisi izni dışında çocuğunun etkinliğe götürüldüğünü belirterek şikâyetçi oldu.

BirGün’ün haberine göre, konuyu Meclis gündemine taşıyan Başarır, velilerden, öğrencilerin ders saati içerisinde velilerden izin almadan okul dışında bir etkinliğe götürüldüklerini öğrendiğini bildirdi.

CHP’li vekil, velilerin anlatımına göre, çeşitli ilk ve ortaokuldaki öğrencilerin ‘Şehadet Bilinci’ adlı etkinlik için ders zamanında velilerden izin almadan yürütülerek bir spor salonuna götürüldüğünü aktardı.

Başarır, etkinlikte AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatının anlatıldığını, çocukların burada dağıtılan tavuk tantuniden zehirlenerek hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Başarır, “Düşünebiliyor musunuz? Çocuğunuz sizden habersiz bir şekilde ders saatleri içerisinde bir etkinliğe götürülecek. Burada çocuğunuza yemek verilecek ve çocuğunuz zehirlenecek. Buna hangi anne-baba tahammül eder? Kabullenilebilecek bir durum değil” dedi.

CHP’li vekil, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti:

“Çocukların derste, okulda olmaları gereken bir zamanda, okul dışında bir etkinliğe götürülmesindeki amaç nedir? 
Bu önceden hazırlanmış planlı bir program mıdır? 
Öğrencilerin söz konusu etkinliğe götürülmeleri için velilerinden yazılı izin belgesi alınmış mıdır? Öğrencileri başlarında gitmeleri için görevli öğretmen ve müdür yardımcısı tayin edilmiş midir? 
Bu etkinlikle ilgili velilerden izin alınmamış ise, bunun sorumluları hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları ne olmuştur? Başlatılmadı ise gerekçeleri nelerdir? 
“Şehadet Bilinci” adlı etkinlik kim ya kimler tarafından organize edilmiştir?
Bu etkinliğin düzenlenmesi için ilgili kurumlardan izin belgesi alınmış mıdır? Alınmış ise bu kurumlar hangileridir?
Dağıtılan tantunilerden dolayı kaç çocuğumuz zehirlenmiştir?”