'Din istismarcıları ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Atatürk’e hakaretler ediyor...'

'Din istismarcıları ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Atatürk’e hakaretler ediyor...'

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’a atanan İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak’ın istifasının isabetli bir karar olduğunu söyledi. Karadeniz, “Sırf pantolon giydiler diye, üniversitede okuyan genç kızlarımızın namuslarına ve onurlarına dil uzatan birinin Cumhuriyet şehri, laik ve çağdaş ilkelerden taviz vermeyen Sinop’a atanmasını kabul etmedik. İsabetli bir karar olmuş” dedi.

Kadınlarla ilgili yaptığı yorumlarla kamuoyunun tepkisini çeken İhsan Şenocak’ın Sinop İl Müftülüğüne Eğitim Uzmanı olarak atanması Sinop’ta da büyük tepkilere neden olmuştu. İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak’ın Diyanet’ten istifasını değerlendiren CHP’li Karadeniz, Şenocak’ın Sinop’a atanmasının bir hata olduğunu, bu hatadan en kısa zamanda dönülmesini dile getirmişti. Karadeniz, “Din istismarcılarının toplumu karanlığa sürüklemesine hiçbir zaman izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Sinop, laik, çağdaş aydın insanların yaşadığı Cumhuriyet şehridir. Cumhuriyet şehri, laik ve çağdaş ilkelerden taviz vermeyen Sinop’a atanmasını kabul etmedik. İstifa etmesi isabetli bir karar olmuştur” diye konuştu.

Şenocak’ın kurucusu olduğu İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM)’ın Türkiye’nin pek çok ilinde farklı isimlerle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların öğrencilerine eğitim verdiğini hatırlatan Karadeniz, Şenocak’ın soruşturma geçirdikten sonra Diyanet tarafından Sinop’a “eğitim uzmanı” olarak atanmasını “manidar” bulduklarını ifade etti. Sinop Milletvekili Karadeniz, laik ve bilimsel eğitimin “dindar ve kindar nesiller yetiştirme” uygulamalarının kuşatması altında olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet devriminin temel ilkeleri arasında en çok laiklik ilkesine saldırıyorlar. Bunun en başında da bilimsel ve laik eğitim sistemiz var. Müfredatlar, cemaat ve tarikatların önerileri doğrultusunda hazırlanıyor. ‘Değerler eğitimi’ adı altında okullarda şeriat propagandası yapılıyor. ‘Şeriat yeminleri’ ile minicik beyinler yıkanıyor. Din istismarcıları ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler ediyor. Bunlara hiçbir zaman izin vermedik. Vermeyeceğiz” diye konuştu.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 5 Şubat’ta yaptığı açıklamada Şenocak’ın Sinop’a atanmasına tepki göstererek şunları söylemişti:

“Kuran kurslarında erkek çocuklarına edilen tecavüzler konusunda tek bir cümle bile sarf etmeyip kızlarımızın pantolonunu kendine konu edinen bir zihniyet sağlıklı düşünemeyen bir zihniyettir. El kadar çocuklara tecavüz edilince sesi çıkmayan, şiddet gören kadınlarımızı, çocuklarımızı kollamayanlar da suçlu değil midir? Haksızlık, zulümdür. Zalimlik en büyük günahlardandır. Haksızlığa uğrayan mağdur ve mazlumdur. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Din istismarcılarının toplumu karanlığa sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Sinop, laik, çağdaş aydın insanların yaşadığı Cumhuriyet şehridir.”