Diriliş Ertuğrul'dan etkilendiler; 800 yıl önce ölen şahsiyete pusu için otobüs istediler

Diriliş Ertuğrul'dan etkilendiler; 800 yıl önce ölen şahsiyete pusu için otobüs istediler

Diriliş Ertuğrul dizisinde de yer verilen ve ölüm tarihi 1239 olan Anadolu Selçuklu Devleti devlet adamlarından Saadettin Köpek'e 'pusu kurmayı' planlayan Sivaslılar, belediyeden otobüs istedi. Sivas Belediyesi, Twitter'dan açıklama yaptı.

Diriliş Ertuğrul dizisinde de yer verilen ve ölüm tarihi 1239 olan Anadolu Selçuklu Devleti devlet adamlarından Saadettin Köpek'e 'pusu kurmayı' planlayan Sivaslılar, belediyeden otobüs istedi. Sivas Belediyesi, otobüs talebi üzerine Twitter'dan yaptığı duyuruda, pusu kurulması için vatandaşların otobüslerle taşınacağı bilgisinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Çılgın Sivaslı Alpler, lütfen senaryoya müdahale etmeyelim" çağrısında bulundu.

Dizinin 115. bölümünde Saadettin Köpek karakterinin Sivas'ın Taşlıdere bölgesine geleceğini öğrenen Sivaslılar, yaklaşık 800 yıl önce hayatını kaybeden tarihi karaktere pusu kurmak için hem telefonla arayarak hem de sosyal medya üzerinden Sivas Belediyesi ile iletişime geçerek otobüs istedi.

Taleplerin artması üzerine Belediye yetkilileri sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada "Kıymetli Yiğidolar. Diriliş dizisinin 115. bölümünde Saadettin Köpeğin Sivas Taşlıdere mevkiine geleceği ve pusu kurulması için vatandaşlarımızın Belediyemiz otobüsleri ile Taşlıdere'ye taşınacağı konusu doğru değildir. Çılgın Sivaslı Alpler. Lütfen senaryoya müdahale etmeyelim" dendi.